Foto: website WensAmbulance
Foto: website WensAmbulance

WensAmbulance presenteert zich bij Kringloop Aktief

Maatschappij

GROENLO - Medewerkers van WensAmbulance Oost-Nederland zijn woensdag 1 mei te gast bij Kringloop Aktief in Groenlo. Vanaf 11.00 uur vertellen ze daar over hun werkzaamheden. Ook gaan deze dag speelgoedauto’s van ambulance, brandweer en politie in de verkoop. De opbrengst komt ten goede van de WensAmbulance.

WensAmbulance Oost-Nederland is een vrijwilligersorganisatie met als doel terminale en ernstig zieke mensen te helpen hun wens te vervullen. Door het aanbieden van liggend vervoer per ambulance kan zo’n wens vaak gerealiseerd worden. Zo wordt het leven van de patiënt even een stukje mooier gemaakt. Bij Aktief laten de vrijwilligers van WensAmbulance zien wat ze doen, en wat er komt kijken bij het vervullen van de wensen. Ze hebben een ambulance bij zich, die is na de presentatie van binnen te bekijken. 

Handwerkclub ‘De Bezige Bij’ heeft een paar keer bij Aktief Groenlo een handwerkdag gehouden. De opbrengst van hun verkochte werk gaat ook naar de WensAmbulance. Ook zijn er in de afgelopen maanden acties in de kringloopwinkel geweest (verkoop van zelfgemaakte tassen en schilderijen) waarvan de helft van de opbrengst naar dit goede doel gaat.

De mensen van Aktief hebben maandenlang speelgoedauto’s van ambulance, brandweer, en politie verzameld. Deze woensdag gaat dat in de verkoop, evenals boeken over de hulpdiensten. In de winkel in Groenlo staat een collectebus, iedere bijdrage aan het belangrijke werk van de WensAmbulance is van harte welkom. De fooien voor de medewerkers van Aktief Groenlo gaan al sinds begin dit jaar in die bus.

Op zaterdag 5 oktober vindt bij Aktief Winterswijk een bijzondere veiling plaats. Zo’n honderdvijftig objecten, waaronder vele topstukken, gaan dan onder de hamer. Ook hier gaat een deel van de opbrengst naar de WensAmbulance Oost-Nederland. 

Kringloop Aktief is gevestigd aan de Zuidgang 1a in Groenlo en woensdag 1 mei geopend vanaf 10.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant