De Kinderboekenweek werd op 't Palet succesvol afgesloten. Foto: Carmen Geerdink
De Kinderboekenweek werd op 't Palet succesvol afgesloten. Foto: Carmen Geerdink

Griezelige Kinderboeken afgesloten

GROENLO - Na een week werken rond het thema van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk Eng' was afgelopen vrijdag de afsluiting. Leerlingen van openbare basisschool 't Palet zijn onder andere bezig geweest met het zelf maken van griezelige prentenboeken en andere gruwelijk enge verhalen. De school vindt het belangrijk om extra aandacht aan taalonderwijs te besteden en zag deze Kinderboekenweek als een goede kans om dat te doen.

Vrijdag was er voor alle ouders een tentoonstelling waar de mooie prentenboeken en verhalen werden tentoongesteld. Alle ouders kwamen tijdens deze tentoonstelling wel met een zaklamp, want deze tentoonstelling was geheel in het thema van de Kinderboekenweek griezelig en in het donker ingericht.

Al het creatieve schrijven van de leerlingen werd beloond. Nadat alle ouders de tentoonstelling hadden bezocht, ontvingen de leerlingen die de spannendste verhalen hadden geschreven uit handen van juf Carmen (locatiecoördinator obs 't Palet) een Gouden Griffel. De leerlingen die voor gruwelijk engste illustraties hadden gezorgd ontvingen een Gouden Penseel.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>