Een toen op de leeftijd van 100 jaar nog musicerende Antje Roerdink. Foto: Theo Huijskes
Een toen op de leeftijd van 100 jaar nog musicerende Antje Roerdink. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Antje Roerdink 104 jaar Oudste inwoner van Oost Gelre

Algemeen

Oudste inwoner van Oost Gelre

Door Theo Huijskes

GROENLO - Antje Roerdink, geboren Hofstede, uit Groenlo is op zaterdag 28 oktober 104 jaar geworden. In verband met gezondheidsproblemen werd er in zeer kleine familiekring bij haar verjaardag stilgestaan. Antje woont reeds geruime tijd niet meer in haar woning aan de Jan Steenstraat in Groenlo. De oudste inwoner van de gemeente Oost Gelre wordt verzorgd in woonzorgcentrum/verpleegtehuis De Molenberg in Groenlo.

Volgens een woordvoerder van de familie is Antje op dit moment niet in staat om gasten te ontvangen. Om die reden heeft ook burgemeester Annette Bronsvoort er vanaf moeten zien om haar met een bezoekje te verrassen om daarbij tevens de felicitaties namens de gemeenschap Oost Gelre te kunnen aanbieden.

Antje Roerdink geniet in Groenlo en omgeving nog altijd grote bekendheid. Dit met name vanwege haar grote inzet op muzikaal terrein en dat onder andere ten behoeve van clubs en instanties als De Molenberg, Muziekvereniging Groenlo (voorheen Leo Harmonie), Hofkapel De Knolle, sportvereniging Grol (Huisorkest van de voetbalclub), carnavalsvereniging De Knunnekes, Seniorenorkest 'De Achterhoek' en niet te vergeten haar eigen Antje's Showorkest. In 2013 bij de viering van haar 100e verjaardag viel Antje een bijzonder eerbetoon ten deel. Destijds ontving zij een gemeentelijke onderscheiding. Een blijk van waardering die alleen verleend kan worden aan burgers vanwege opmerkelijke prestaties met een grote maatschappelijke relevantie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant