Groepsfoto van alle afgevaardigden van de winnende buurtinitiatieven met links bedrijfsleider Johan Teunis. Foto: Dinès Quist

Groepsfoto van alle afgevaardigden van de winnende buurtinitiatieven met links bedrijfsleider Johan Teunis. Foto: Dinès Quist

Jumbo Bennink deelt cheques uit aan lokale doelen

Maatschappij

GROENLO - Een mooi bedrag om lokale initiatieven te steunen, dat is het doel van de cheques die Jumbo Bennink uitdeelt. Het geldbedrag is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een betere samenleving. Vier buurtinitiatieven zijn uitgeloot, zij krijgen een mooi geldbedrag. Afgevaardigden namen afgelopen donderdag de cheques in ontvangst.

Door Dinès Quist

Inwoners konden zich de afgelopen weken inschrijven voor de Jumbo Bennink actie ‘Samen een betere buurt’. Daarmee konden zij 250,- euro winnen voor een doel waar de samenleving wat aan heeft. Uit de tientallen inzendingen zijn er vier getrokken die het geldbedrag hebben gewonnen. Het zijn uiteenlopende initiatieven die stuk voor stuk het geld goed kunnen gebruiken. “Wij vinden het belangrijk om te investeren in lokale initiatieven”, vertelt bedrijfsleider Johan Teunis, “want als supermarkt zijn wij onderdeel van de gemeenschap. Vanuit die betrokkenheid willen we graag ons steentje bijdragen.”

Samen een Betere buurt
Jumbo Bennink had een totaalbedrag van 1000,- euro gereserveerd om te schenken aan een buurtinitiatief. “We hebben enorm veel gemotiveerde inschrijvingen ontvangen,” vertelt Pascal Bennink. “Daarom hebben we ervoor gekozen om meerdere initiatieven te steunen. Dat is gelukt, vier buurtinitiatieven kunnen hun wensen in vervulling laten gaan met de financiële gift. We vonden het belangrijk dat alle doelen bijdragen aan het versterken van saamhorigheid.” De winnaars zijn: buurt Oldenhuis en Het Blik, De Grolse Wandel 3 Daagse, Voedselkastje Vincentius, Basisschool de Ni-je Veste.

Vier goeie initiatieven
De initiatiefnemers van buurt Oldenhuis en Het Blik zullen met het geldbedrag een picknicktafel aanschaffen om de saamhorigheid in hun buurt te versterken. De Grolse Wandel 3 Daagse gaat het wandelevent nieuw leven inblazen en gebruikt het geld om promotiemateriaal aan te schaffen. Voedselkastje Vincentius zal met het geld de voedselkast aanvullen, voor de mensen met een kleine portemonnee. Wel blijft het belangrijk dat inwoners die wat over hebben hun producten blijven brengen. Basisschool de Ni-je Veste gaat het schoolplein vergroenen en schaft nieuw spelmateriaal aan.

Johan Teunis (midden) overhandigt de cheque aan Lopke Wolters en Johnny ten Have, voor de Wandeldriedaagse.
Johan Teunis (rechts) overhandigt de cheque aan Michelle en Stefan Veehoff, voor buurtinitiatief.
Johan Reunis (rechts) overhandigt cheque aan Sander Blokhorst voor basisschoolplein de Ni-je Veste.
Johan Teunis overhandigt cheque aan vrijwilligers van St. Vincentius voor het vullen van de buurtkast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant