De gerestaureerde restanten van de voormalige Beltrummerpoort. Foto: Theo Huijskes
De gerestaureerde restanten van de voormalige Beltrummerpoort. Foto: Theo Huijskes (Foto: Theo Huijskes)

Restanten Grolse stadsmuur gerestaureerd

Opknapbeurt komt plantsoen De Dael ten goede

GROENLO - De restauratie van de in het plantsoen De Dael aanwezige restanten van de oude Grolse stadsmuur is een feit. De bezienswaardigheid, voor zowel Grollenaren als ook voor toeristen, heeft een grondige opknapbeurt gehad. De muur behoort tot de overblijfselen uit de roemrijke historie van het vestingstadje Grolle.

Door Theo Huijskes

Daarnaast heeft de gemeente gezorgd dat er een informatiepaneel is geplaatst, zodat voorbijkomende toeristen en andere belangstellenden kennis kunnen nemen van de geschiedenis van deze restanten.

De stenen overblijfselen zijn afkomstig van het in mei 2004 bovengronds gehaalde stuk stadsmuur van de voormalige Beltrummerpoort, nabij de huidige brug in de Ruurloseweg. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo heeft toen voor het behoud van de restanten enkele suggesties aangereikt bij het gemeentebestuur.
De verplaatsing van de restanten van de muur heeft toentertijd een relatief forse investering gevergd van enkele tienduizenden euro's. Toen werd besloten tot een voorlopige plaatsing op De Dael.
Het destijds door de Oudheidkundige Vereniging Groenlo ingediende en door de Grollenaren omarmde voorstel is altijd ondersteund geweest de gemeentelijke Monumentencommissie, de Klankbordgroep Recreatie en Toerisme en de Archeologische Werkgroep.

reageer als eerste
Meer berichten