Adinda van der Linden wordt tijdens de diploma-uitreiking toegesproken door één van haar docenten.
Adinda van der Linden wordt tijdens de diploma-uitreiking toegesproken door één van haar docenten. (Foto: Kyra Broshuis)

Graafschap College brengt diploma aan huis

GROENLO - Door alle coronamaatregelen is er geen gezamenlijke diploma-uitreiking bij het Graafschap College. Toch krijgen de geslaagden hun diploma op feestelijke wijze uitgereikt. Zo ook Adinda van der Linden uit Groenlo die haar diploma Verzorgende Niveau 3 in ontvangst mag nemen. Donderdagmiddag komt er, luid toeterend, een busje met zwaailicht aanrijden bij Adinda thuis. Twee vertegenwoordigers van het Graafschap College, Jolanda Humme en Noortje Wolters, stappen uit, zetten een tafeltje en stoel neer op de oprit, versieren de boel met ballonnen en een vlag en zelfs bloemen ontbreken niet. Partner, zoon en (schoon)ouders van Adinda zijn getuige van de officiële diploma-uitreiking.

Door Kyra Broshuis

Een goede keuze
Die uitreiking wordt voorafgegaan door een korte speech van docente Noortje Wolters: “Het is fantastisch dat jij deze opleiding in 2,5 jaar tijd hebt voltooid. Jij bent een doorzetter, betrokken, vriendelijk en staat niet graag in belangstelling. De zorg is jouw toekomst en dat is een hele goede keuze.” Het uitspreken van de ‘Eed van verpleegkundigen en verzorgenden’ is ook onderdeel van de kleine ceremonie bij Adinda voor de deur. De geslaagde is blij dat ze het gehaald heeft: “Ik heb 17 jaar lang bij de Nedap gewerkt maar de productie werd naar elders overgeheveld. Ik heb gekozen voor omscholing en heb de BBL-opleiding gedaan en nu ga ik gediplomeerd de zorg in. Ik heb ik echt zin in.” Een baan heeft ze al, bij de Berkhof in Winterswijk. “En direct een vast contract”, zo zegt ze blij.

Alles op één dag
Schoonmoeder vertelt dat ze het geweldig vindt allemaal: “Ik nam zelf 2,5 jaar geleden afscheid bij Marga Klompé en nu gaat Adinda er aan het werk.” De dames van het Graafschap College vertrekken weer. Ze hebben nog wat adressen te gaan. “We zijn vandaag met zes teams op pad. We willen alles wel graag op één dag doen.” De rit gaat verder naar Winterswijk, Lichtenvoorde en Ulft. “Onze studenten verdienen het echt dat er een feestelijk moment wordt gemaakt van de uitreiking. Hier hebben ze hard voor gewerkt.” De geslaagde viert nog even een bescheiden feestje met haar gezin.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden