De tweejarige Sam mag even proefschommelen. Verder van links naar rechts Sebastiaan van Henken Speeltoestellen, Nicole Rouwmaat, Willy Vaags, Ben Verheij en Ben Oosterhuis van Belangenvereniging Groenlo en Joske Elsinghorst. Foto: Kyra Broshuis
De tweejarige Sam mag even proefschommelen. Verder van links naar rechts Sebastiaan van Henken Speeltoestellen, Nicole Rouwmaat, Willy Vaags, Ben Verheij en Ben Oosterhuis van Belangenvereniging Groenlo en Joske Elsinghorst. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe attractie bij Ravott’n: de nestschommel

Algemeen

GROENLO - Dinsdagochtend in alle vroegte is alleskunner Willy Vaags al aan de slag bij Ravott’n. Samen met Henken Speeltoestellen bouwt Vaags er aan een nieuw onderdeel van de natuurspeeltuin. “Het was inderdaad vroeg”, lacht Willy. “Er lag nog dauw. Maar ik wilde het goed voorbereid hebben allemaal zodat het allemaal soepel zou verlopen.”

Door Kyra Broshuis

Donaties
De prachtige schommel, uiteraard met bijpassende houten palen en zonder overbodig kleur- of plasticgebruik, was één van de wensen van de mensen van Ravott’n. “We hebben dit mogelijk kunnen maken met een donatie van de Belangenvereniging Groenlo, onze eigen inzamelactie van Albert Heijn Wallerbosch en een donatie van BS22. De andere helft heeft de gemeente bijgelegd.”

Laagdrempelig
Joske Elsinghorst van Ravott’n vertelt dat de nieuwe nestschommel bijdraagt aan de laagdrempeligheid van de speeltuin: “Deze schommel is heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderen met een (lichamelijke) beperking. We willen heel graag dat ook die groep goed en veilig bij Ravott’n terecht kan. Helemaal rolstoelvriendelijk kan helaas niet; dit blijft een natuurspeeltuin maar we doen heel erg ons best om het zo toegankelijk mogelijk te maken.” Elsinghorst en haar collega’s van Ravott’n zijn zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Oost Gelre. “Absoluut. We hebben de taken goed verdeeld hier. Willy onderzoekt de mogelijkheden en Peter Ballast van de gemeente maakt veel mogelijk. Echt een geoliede machine.” De Grolse Weiden, waar onder andere ook het dierenpark en de bijenstal zijn gevestigd, wordt door de VVV van Oost Gelre steeds meer gepromoot. “Dit park is natuurlijk ook coronaproof en gratis toegankelijk.

Kabelbaan
Er staat nog een aantal wensen op het lijstje van Vaags, zo vertelt hij. “Wat we ontzettend graag willen realiseren is een lange kabelbaan van minimaal 50 meter. Dat zou fantastisch zijn maar dat kost minstens tienduizend euro. We zijn nu aan het bedenken hoe we dat geld bij elkaar kunnen krijgen. Ook een lange picknicktafel staat nog op ons wensenlijstje; daar is ook vanuit de bezoekers vraag naar.” De organisatie van Ravott’n (naast Elsinghorst en Vaags ook Nicole Rouwmaat en Maria van der Post) wil graag in contact komen met mensen die goede ideeën hebben om aan het benodigde bedrag te komen. Zij kunnen zich melden bij Willy Vaags via vaags.w@kpnmail.nl.

De nestschommel kan vanaf vrijdag gebruikt worden. “We gaan altijd voor veiligheid en nu dus ook. Het snelbeton waar de palen in staan, moet eerst goed drogen. Vanaf vrijdag kunnen we weer een mooie en passende attractie bieden voor de bezoekers.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant