Rondom Lievelde liggen vele mooie wandelpaden. Foto: PR

Rondom Lievelde liggen vele mooie wandelpaden. Foto: PR

Midwinterhoornwandeling rondom verrassend Lievelde

Cultuur

LIEVELDE – Wandelen door het verrassende landschap rondom Lievelde met onderweg de mystieke en melancholieke geluid van midwinterhoornblazers. De twaalfde editie van de midwinterhoornwandeltocht op de derde Adventszondag, zondag 11 december, belooft weer een prachtige tocht te worden langs bijzondere en mooie plekjes. De start is traditiegetrouw bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde en er is keuze uit drie afstanden (15, 10 of 7,5 kilometer). De start is tussen 09.30 en 11.30 uur, de kosten bedragen 7,50 euro.

Onderweg kan men genieten van ‘de olde roope’ en zich bij de vuurkorven even opwarmen. Bij de pauzeplaats is er koffie, warme chocolademelk of glühwein en gelegenheid voor een sanitaire stop.
De organisatie van de midwinterhoornwandeling is in handen van kaasboerderij Weenink en de Midwinterhoorngroep Lievelde. De routes worden traditie getrouw uitgezet door Tonnie Klein Gunnewiek en Margret Spekschoor. Zij kennen Lievelde en omstreken op en top en weten elk jaar weer verrassende plekjes te vinden. Na afloop is er voor alle deelnemers de traditionele kop ‘snert van Lidy’ en de gelegenheid om nog gezellig na te praten.
www.kaasboerderijweenink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant