Stevo Akkerman. Foto: PR

Stevo Akkerman. Foto: PR

Stevo Akkerman geeft lezing over ‘Wat is dan goed?’ in Lichtenvoorde

Religie

LICHTENVOORDE -  De werkgroep Vorming en Toerusting van Johanneskerk in Lichtenvoorde organiseert op donderdag 28 september een lezing met de heer Stevo Akkerman. De avond start om 20.00 uur en vindt plaats in de Johanneshof aan de Rentenierstraat 9.

Stevo Akkerman is de veel en graag gelezen vaste columnist van het dagblad Trouw. Hij verzorgt drie dagen per week op pagina 2 een column. In 2017 won hij de J. L. Heldringprijs, de prijs voor de beste columnist. De jury schreef over hem: ‘Stevo Akkerman biedt ruim baan aan de twijfel in zijn voortreffelijk geschreven columns, juist door de eigen onzekerheid over zijn standpunten niet onder stoelen of banken te steken.’ Hij werkte ook mee aan de EO-serie: ‘Wat is dan Goed’. Dit is een serie over onze moraal en waar die vandaan komt. Stevo Akkerman stelt vragen rond geweten, schaamte en verantwoordelijkheid. Hij onderzocht al eens eerder de ‘morele schemerzones’ van bedrijven, managers en beleidsmakers.

Als het gaat om de ‘kern van ons mens-zijn’ kunnen we de vraag stellen: ‘Wanneer deugt het dan wel?’ Hoe en waar ontspringt de moraal in onszelf? Waar begint het ‘deugen’? En wat is de grond van religie daarvoor? ‘Wie het goede denkt te hebben gegrepen, zit er altijd naast.’ Na vele gesprekken met schrijvers, filosofen, theologen en psychologen schreef hij zijn boek: ‘Wat is dan goed?’ Zijn laatste roman ‘Donderdagmiddagdochter’ werd bekroond met de CLO Literaire Juryprijs.

De heer Akkerman zal een aantal van zijn boeken op de avond te koop aanbieden en ze desgewenst signeren. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids