Nummer 9 (Luc Berentsen) kopt raak. Foto: Stefan Kempers
Nummer 9 (Luc Berentsen) kopt raak. Foto: Stefan Kempers SKF

Grol blijft in de race voor het kampioenschap

Sport

GAANDEREN – In de race richting het kampioenschap in de tweede klasse H van de KNVB, heeft Grol afgelopen zondag een ruime 1-4 zege behaald op naaste concurrent VVG ’25 uit Gaanderen. Het betrof de eerste van drie finales richting de zo begeerde kampioenstitel. En evenals in de thuiswedstrijd in december, waarin er door de equipe van trainer Wlliam Krabbenborg met 5-1 werd gewonnen, behaalde men nu wederom een ruime overwinning: 1-4. Man van de wedstrijd werd deze keer spits Luc Berentsen, die een hattrick realiseerde, maar daarnaast was het ook keeper Wessel Baarslag, die een uitstekende wedstrijd speelde. Grol speelde bijzonder volwassen en liet daarbij tegelijketijd zien dat men helemaal klaar is voor de volgende twee finales. Koploper DVC ’26 wist ook te winnen, dus het blijft superspannend bovenin. Naast DVC ‘26 en Grol is Union nog de derde kanshebber voor de titel. Op zondag 21 mei speelt Grol thuis tegen NEC (aanvang 14.00 uur) en op Tweede Pinksterdag 29 mei speelt Grol in Didam tegen de huidige koploper DVC ’26 de mogelijk allesbeslissende wedstrijd. Ook dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Bovenliggende partij
Tegen VVG ’25 kwam Grol geen enkel moment in problemen. Zowel Grol als VVG ‘25 startten voorzichtig, waarbij steeds duidelijker werd dat Grol de bovenliggende partij was. Echte kansen leverde dit niet op, maar wel een groot aantal hoekschoppen voor Grol. Dit leverde diverse gevaarlijke situaties op voor het doel van VVG ’25 en na een half uur wist Luc Berentsen een hoekschop van Tiem Rots binnen te koppen: 0-1. De Gaanderse elf konden hier slechts enkele speldenprikjes tegenover zetten. Bij Grol zorgden Roel Bruins en Mark Hietland er meerdere malen voor dat VVG ‘25 het middenveld niet kon passeren. En daarnaast gaf Wouter Pillen als centrale man tevens aanvoerder perfect leiding aan de Grolverdediging. Mede daardoor gaf Grol zeer weinig weg.

Competitiedebuut
Grol begon ongewijzigd aan de tweede helft en hoe. De mooiste goal viel vlak na rust. Doelman Wessel Baarslag zag Tycho Riteco op links vrij staan en schoot de bal over circa 60 meter naar hem toe. Tycho pikte de bal op, dribbelde een stukje naar voren en gaf de bal laag en strak voor, waarna Luc Berentsen zijn tweede binnen tikte. Naast goed teamwork tevens een echte spitsengoal. En dit smaakte naar meer. Want na een uur spelen sprintte Luc zijn direkte bewaker er uit en schoot de bal over de uitkomende keeper van VVG ’25: 0-3. De thuisclub had vervolgens nog een grote kans, maar van zeer dichtbij belandde de bal op de uitstekend keepende Wessel Baarslag. Even later werd het dan toch 1-3. Een vrije trap, genomen door Nino Monasso van VVG ’25 ging over de muur via de binnenkant van de paal erin. Een paar minuten later stelde Grol al weer orde op zaken. Een voorzet van Tiem Rots werd door Tycho Riteco eenvoudig binnengetikt: 1-4. De uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen. Want er dienden zich nog grote kansen aan voor Luc Berentsen, Mick Wissink en Jordy Schutten, maar er werd niet meer gescoord. Vlak voor tijd mochten de wisselspelers ook nog even sfeer proeven, waaronder Kaj Riteco uit de JO19-1, die daarmee zjin competitiedebuut maakte voor Grol 1. Na twee minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende schiedsrechter Nick Lammers uit Eibergen af en heeft Grol de eerste finale gewonnen. Nu nog twee te gaan!