Een spelmoment uit de wedstrijd Hulzense Boys - Grol. Foto: Stefan Kempers
Een spelmoment uit de wedstrijd Hulzense Boys - Grol. Foto: Stefan Kempers SK Fotografie

Grol moet ruime nederlaag incasseren

Sport

GROENLO - In het kleine dorp Hulsen, op de grens van Twente en Salland, moest de hoofdmacht van Grol afgelopen zaterdag aantreden tegen Hulzense Boys. 

Gelijk opgaande eerste helft
In de eerste helft van de wedstrijd gingen beide ploegen nog redelijk gelijk op. Dit viel onder meer af te lezen aan de ruststand van 1-1. In de eerste helft was het Fabian te Kolste van de thuisclub, die reeds na zes minuten spelen een verdedigingsfout bij Grol afstrafte en goalie Nick Oude Luttikhuis kansloos passeerde. Opvallend bij Grol was dat men in de eerste 20 minuten onnodig veel balverlies leed, waardoor zich doelgerichte kansen aandienden voor de thuisclub. Maar Grol wist dat gevaar te keren. Een en ander vond onder andere plaats door een niet alledaagse hattrick van de ijverige Tiem Rots, die in nog geen vijf minuten speeltijd een drietal kansen op rij niet wist te verzilveren. Maar desalniettemin kreeg Grol de verdiende gelijkmaker. Nadat de losgebroken Tycho Riteco in de 42ste minuut strandde op de doelman van de thuisclub, was het dezelfde ‘stormram’ Tycho, die een voorzet van Mark Hietland snoeihard binnen schoot: 1-1.

Machteloosheid
De tweede helft begon de Grolequipe veelbelovend met een extra aanvalsoffensief, dat in de eerste vijf tot tien minuten geen resultaat in de vorm van doelpunten opleverde. Dit werd door de thuisclub aangegrepen om de voetbalbakens te verzetten. Zo was het wederom Fabian te Kolste die voor de 2-1 stand op het scorebord zorgde, waaraan in de 65ste minuut een derde doelpunt werd toegevoegd toen Sander Blok van Hulzense Boys een hoekschop doeltreffend verlengde. Met name vanaf dat moment leek de Grolploeg de weg kwijt te zijn en liet zich daarbij totaal verrassen door een vorm van machteloosheid. Dat had tot gevolg dat Fabian te Kolste een hattrick forceerde en Sven Jagersma voor Hulzense Boys, en dat in de 90ste, tevens (slot)minuut de 5-1 eindzege liet aantekenen.

Voor de Grolequipe van hoofdtrainer Philip Agteres en assistent-trainer Jos Heutinck het moment om een traject in te zetten, waarbij de gehele selectie zich weet te herpakken en zich daarbij met een schone lei kan opmaken voor het eerstvolgende competitieduel, te weten zaterdag 24 februari tijdens de competitiewedstrijd op het eigen sportpark Den Elshof tegen Sparta Enschede. Aanvang: 18.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant