Foto: PR
Foto: PR

Over De Top Festival op Eerste Pinksterdag

Algemeen

LICHTENVOORDE - Eerste Pinksterdag, zondag 15 mei, is er weer het Over De Top Festival op het Swite Terrein. Meer dan alleen een popfestival met ook dit jaar een diversiteit aan absurde theateracts en knettergek vermaak.

Kinderen mogen gratis naar binnen en met hun eigen kinderdollar kunnen ze voor aangepaste prijzen ranja, patat, ijs en een suikerspin kopen. Ook zijn er activiteiten en artiesten speciaal voor de kinderen. In de werkplaats van Uit Mekaar mogen ze televisies, wasmachines en andere apparatuur uit elkaar draaien om te ontdekken wat er allemaal schuil gaat achter deze apparaten. In de camper van Dot kunnen ze de hele middag knutselen en bij Toeters & Bellen mogen ze verschillende muziekinstrumenten uitproberen. Daarnaast kunnen ze zich laten schminken, hun kapsels laten versieren en ravotten op het springkussen. 's Middags geeft Clown Sander twee voorstellingen met echte slangen. Met humor en goocheltrucs leert hij de kinderen, als een ware Freek Vonk, wat deze dieren zo uniek maakt.
Voor jongeren en volwassen staat, naast de twaalf bands en tien DJ's die voor de muzikale invulling zorgen, er nog veel meer op het programma. Bizarre straattheateracts verschijnen onverwachts en men kan terecht bij een professionele barbier. De kleinste kroegenstraat staat op Over De Top, voor de fans van heavy metal, happy hardcore en andere foute kneiters. Voor de echter bourgondiërs is er een truck met speciaalbieren, een bar met zomerse cocktails en diverse cateraars met uiteenlopende lekkernijen.
Een kaartje voor Over De Top kost in de voorverkoop € 7,50 op de site of bij Café De Zaak, Tapperij Van Ooijen of Shoeby Fashion in Lichtenvoorde. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen en aan de dagkassa kost een kaartje € 10,-. Het Over De Top Festival begint om 12.00 uur.


www.overdetopfestival.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant