Leven met psoriasis

Algemeen

LICHTENVOORDE - Leven met psoriasis? Psoriasis is meer dan een huidaandoening. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 25 vanaf 19.30 uur in Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde wordt men uitgebreid geïnformeerd over deze chronische huidziekte; het ziektebeeld, de mogelijke oorzaken, diagnostiek, behandeling en praktische tips om te leven met psoriasis worden besproken.

Psoriasis is een chronische ontstekingsziekte die wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen treft. Het is een huidaandoening waarbij de aanmaak en de afschilfering van de huidcellen sneller verloopt. De cellen in de bovenste huidlaag worden voortdurend vervangen en schilferen af. Dat proces duurt normaal een maand maar verloopt sneller bij psoriasis (minder dan een week). Dit resulteert in de meeste gevallen in rode verdikte plekken met zilverachtige witte schilfers.

De entree voor de bijeenkomst - die wordt aangeboden door de apotheken in Groenlo en Lichtenvoorde - is gratis, net als de koffie en de thee. Wel graag even aanmelden; dat kan bij Alphega apotheek Lichtenvoorde op tel. 0544-372886, Boots apotheek Lichtenvoorde op tel. 0544-376000 of Boots apotheek Groenlo op tel. 0544-462300.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant