Kamaradengroep De Bözzels bereikt de top van de Larke Pass in het Himalaya-gebergte. Foto: eigen foto

Kamaradengroep De Bözzels bereikt de top van de Larke Pass in het Himalaya-gebergte. Foto: eigen foto

Kameradengroep Bözzels laat Grolse Wind door Himalaya waaien

Sport

GROENLO/NEPAL - Na jarenlange training en voorbereiding bereikte een kameradengroep uit Groenlo vorige week het hoogtepunt in hun bergsportcarrière. Niek Ressing, Stephan Harmsen, Wilco Winkel, Ramon Porskamp en Jochem Helmink beklommen de beruchte Larke Pass van 5100 meter in Nepal. “Elke stap was raak!”

De pas voert langs de beroemde Manaslu, een ruim 8000 meter hoge berg in de Himalaya. Zonder hun beste vriend Jan (geen fan van vliegen) ging de vriendengroep, in Groenlo beter bekend als de Bözzels, de uitdaging aan. In totaal liepen de boys uit Grolle ruim 150 kilometer door de Himalaya om de pas te bereiken. Na een zware, koude nacht in een basiskamp aan de voet van de pas vertrok de groep in het donker naar de top. Na uren gezwoeg over rotsen, ijs, sneeuw en steile paden stonden ze op 13 april om 9.00 uur precies op de Larke Pass. Daarna volgde nog een lange afdaling, waarna Jochem, Ramon, Niek, Stephan en Wilco eindelijk weer de beschaving bereikten. Over één ding waren ze het eens: ‘Elke stap was raak!’

Saillant detail: de organisatie van de barre tocht lag in Lichtenvoordse handen. Desondanks hebben ze de tocht overleefd. Sterker nog, ze zijn weer geland in Groenlo en genieten van hun welverdiende rust.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant