Het koninklijk gezelschap. Foto: PR
Het koninklijk gezelschap. Foto: PR

Holterhoekse kermis als vanouds

Algemeen

HOLTERHOEK - Volksfeest Vereniging Holterhoek is weer uiterst tevreden over de jaarlijkse kermis die op 12 en 13 augustus heeft plaatsgevonden bij Café Grenszicht te Holterhoek/Eibergen. Inwoners en oud-inwoners van de Holterhoek hebben genoten van diverse spelen en festiviteiten.

Vrijdagochtend om 9.30 ging de kermis van start met een smakelijk ontbijt. In groten getale waren de inwoners en oud-inwoners van de Holterhoek aanwezig om samen de kermis te vieren. Na het ontbijt ging het volleyballen van start, 20 teams streden om zo de felbegeerde beker in de wacht te slepen. Het was een spannende strijd tussen de teams Camping Helmers 1 en Haak en Hoek, waarbij het team Camping Helmers 1 uiteindelijk kampioen is geworden.
Ook werd er door velen deelgenomen aan het spel jeu de boules, waarbij het team van Jacqueline Reijerink, Marietje Roes en Janny Geverinck als winnende team de 1e prijs in ontvangst mocht nemen.
De jeugd vermaakte zich met eendjes vangen, de skelterrace, ballontrappen en stoelen(kratten)dans. De allerkleinsten konden ook dit jaar weer genieten van de draaimolen.
's Avonds werd het feest voorgezet in de tent bij Café Grenszicht. Met medewerking van de band Dreamcast werd het een gezellige avond.

Zaterdagochtend stond in het teken van het vogelschieten voor dames en heren vanaf 18 jaar. Ook de jeugd van 13 tot en met 17 jaar kond dit jaar meedoen, en wel met het jeugdvogelschieten. Na de officiële opening van de voorzitter Jos Rötter werd het eerste schot gelost door Marcel Mokkink, die dit jaar voor de laatste keer de vogel heeft gemaakt. Na 34 jaar wordt het stokje overgenomen door Henk Bollen en Wilfried Klumpers.
Na 361 schoten viel de vogel naar beneden en was de koning 2016 bekend: Marc Wielens. Hij en zijn vrouw Winanda vormen het koningspaar 2016. Na 146 schoten viel de vogel bij de jeugd van 13 tot en met 17 jaar, waarbij Stan Nijhuis de jeugdkoning 2016 is geworden.

De jongste jeugd zich kon zich vermaken met diverse spelen. De dames en heren vanaf 13 jaar konden zich van hun sportieve kant laten zien bij het ringfietsen en het balgooien. De kermis werd s 'avonds in de tent van Café Grenszicht afgesloten met een gezellig feest en een succesvol optreden van de band Premium.


Uitslagen

Vogelschieten
Romp en koning: Marc Wielens (Koningin Winanda Wielens)
Kop/hals: Sjonni Nijhuis                                                
Linkervleugel: Marc Wielens                                        
Rechtervleugel: Danny Roerdink
Staart: Frans Rötter

Vogelschieten jeugd
Romp: Stan Nijhuis (jeugdkoning)
Rechtervleugel: Stan Nijhuis
Linkervleugel: Stan Nijhuis
Kop/hals: Manon Grootholt
Staart: Wouter Korten

Balgooien
1. Gijs Helmers
2. Theo Huls
3. Jan Klumpers

Volleybal
1. 1. Camping Helmers 1
2. 2. Haak en Hoek
3. 3. De Kabouters

Ballontrappen vanaf 6 tot en met 11 jaar
1. Nienke Korten
2. Inez Heutinck
3. Nick de Haan

Ballontrappen tot en met 5 jaar        
1 Raoul Papen
2 Maud Klein Avinck
3 Merle Holtkamp

Ballontrappen volwassenen
1. Gijs Helmers

Stoelen(kratten)dans tot en met 5 jaar
1. Mart Braam
2. Leonie Smeenk
3. Bas Klein Avinck

Stoelen (kratten) dans vanaf 6 tot en met 11 jaar
1. Lisa de Haan
2. Maud Braam
3. Nienke Korten

Stoelen(kratten)dans volwassenen
1. Tom Roerdink

Skelterrace 5 tot en met 8 jaar
1. Jochem Wielens
2. Raoul Heutinck
3. Merle Holtkamp

Skelterrace 9 tot en met 11 jaar
1. Rianne Smeenk
2. Lisa de Haan
3. Daan Penterman

Ringfietsen
1. Marc Wielens
2. Kim Roerdink
3. Henk Papen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant