Stijn Hulsebos in het Crossfit Rack. Foto: Barbara Pavinati
Stijn Hulsebos in het Crossfit Rack. Foto: Barbara Pavinati

Nieuw bij Gelre Sports: Crossfit Rack

Algemeen

Aanstaand weekeinde open dagen

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - "We willen de mensen een warm thuisgevoel bezorgen," vertelt eigenaar Stijn Hulsebos over Gelre Sports. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober zijn er open dagen en kan iedereen binnenlopen en de prettige sfeer proeven. Dan worden ook de nieuwe groepslessen gelanceerd, waaraan iedereen vrijblijvend kan deelnemen. Dit kan middels opgave vooraf of door aanmelding op de dag zelf. Ook wordt de kersverse trots van het sportcentrum gepresenteerd: het Crossfit Rack

Gelre Sports heeft net een verbouwing achter de rug. Daarin stond het plaatsen van het Crossfit Rack centraal. Een groot, uit zwarte stangen bestaand gevaarte waaraan oefeningen kunnen worden gedaan door tien personen tegelijk. Hulsebos: "Daarbij moet je denken aan squats, de deadlift en de box jump. Ook kan er in het rek met touwen en ringen worden gestunt. Je kunt eigenlijk je hele lichaam trainen met het Crossfit Rack."

Unicum in de regio
Het Crossfit Rack vormt de basis voor een nieuwe les genaamd X-Fit. Vanaf oktober start deze les, waarin men in groepjes van tien tot twaalf mensen kan deelnemen aan een training van 30 à 45 minuten. De eerste tien minuten bestaan uit een warming-up, de tien die erop volgen uit basis- en techniekoefeningen. Vervolgens worden er twintig minuten in tweetallen exercities gedaan in competitief verband. De resultaten worden genoteerd op een bord met de bedoeling om de deelnemers te motiveren de keer erop deze tijd te verbeteren. "Met X-Fit bieden wij een extra fitnessactiviteit aan waarmee we meer jeugd willen aantrekken. Het is een unicum in de regio. We beginnen met twee lessen in de week, maar willen dit gaan uitbreiden naar meer", legt Stijn uit.

Open dagen
Tijdens de verbouwing zijn er ook andere uitbreidingen geweest. Zo zijn er diverse apparaten en a ributen aangeschaft. Op de open dag zijn deze allemaal te bezichtigen. Net als de twee fonkelnieuwe spandoeken met de motiverende spreuken: 'Believe you can and you are halfway there' en 'Don't wish for it, work for it'. Tijdens beide open dagen worden groepslessen gelanceerd: X-Fit, XCO, XCO Burn (nieuw), Dance, Pilates, Club Yoga, Cycle, Kickboksen, Total Body Shape, Power, Circuit Training, Bootcamp en Kickboksen voor kids.

Op 1 oktober houdt Blikveld Fysiotherapie, de in Gelre Sports gevestigde fysiotherapiepraktijk, open dag. Marjan te Walvaart is op 2 oktober aanwezig om voorlichting te geven over ouderenfitness en Jennifer Grosman kabeantwoordt die dag vragen over fotografie.

Actie voor leden
Als een nieuw lid zich aanmeldt, kan hij de eerste maand gratis sporten. Neemt een bestaand lid een introducé mee, dan kan de introducé persoon vijf dagen gratis sporten en krijgt het clublid dat de introducé mee nam, korting op zijn abonnement.


www.gelresports.nl
Tel: 0544-375269

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant