Jan Rouwhorst (links) en Marcel Elsinghorst proosten op de overname. Foto: Kyra Broshuis
Jan Rouwhorst (links) en Marcel Elsinghorst proosten op de overname. Foto: Kyra Broshuis

Jan Rouwhorst neemt Marcellino over

Algemeen

'De cirkel is rond, voor ons allebei'

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Van zijn 16e tot zijn 24e jaar werkte Grollenaar Jan Rouwhorst als weekend- en vakantiehulp bij Marcellino. De slijterij, op steenworp afstand van zijn ouderlijk huis, blijkt een rode draad in zijn leven. Hij kwam er veel, de laatste jaren ook als vertegenwoordiger van Floryn, en neemt per 1 november aanstaande de slijterij over. Eigenaar Marcel Elsinghorst is blij met de komst van Jan.

Voor de gein
"Enkele weken geleden was Jan hier koffiedrinken, hij vertelde over het faillissement van Floryn en dat hij op zoek ging naar ander werk. Voor de gein zei ik: Als je je verveelt, heb ik nog wel een slijterij voor je in de aanbieding. Een week later kwam Jan terug met de vraag of het voorstel nog stond. Toen is het heel snel gegaan. Per 1 november is de zaak van hem," zo vertelt Elsinghorst. "Ik vind het prachtig dat de winkel blijft en dat Jan de zaak gaat runnen. Ik gun het hem van harte en ik hoop dat hij er een groot succes van maakt. De randvoorwaarden zijn aanwezig; hij weet ontzettend veel van drank, hij heeft alle mogelijke diploma's en is zelf liquorist. Daarnaast is hij natuurlijk een bekend gezicht, niet alleen hier in de zaak maar in heel Groenlo."

Dit is echt mijn passie'
Ook voor de 44-jarige Jan komt de overname eigenlijk als een verrassing. "Ik heb er goed over nagedacht. Ik ken de zaak natuurlijk al heel lang en het is echt mijn passie. Ik ga er wel echt mijn eigen winkel van maken. De naam Marcellino zal van de ramen verdwijnen en er komt: 'Jan's Wijn-, whisky- en bierspecialiteiten' op te staan. Naast de verkoop van onder andere wijn en whisky ga ik ruim honderd verschillende speciaalbieren in de schappen plaatsen. Ik ben zelf een groot liefhebber, en een actief lid van het Grolse Biergenietschap, en wil de klanten graag kennis laten maken met de verschillende soorten." Ook zal Jan, net zoals dat nu gebeurt, verschillende proeverijen houden in de winkel. Het gezellige pand leent zich daar uitstekend voor. "Mijn oom is al bezig met het maken van trolleys zodat ik heel eenvoudig de handel aan de kant kan schuiven voor een gezellige proeverij." Samen met vriendin Trudy zal Jan de winkel bemensen. "Trudy is de dochter van een slijter en weet ook veel over het vak. Prachtig dat we dit samen kunnen gaan doen."

Feestelijke opening en mooie aanbiedingen
Voor de 58-jarige Marcel Elsinghorst wordt het een afscheid met een lach en een traan, zoals hij zelf zegt. "Het zal eerst wel vreemd zijn. Ik heb hier ruim drieëndertig jaar, vanaf mijn 24e, als zelfstandig slijter gewerkt. Daarvoor, toen ik 15 jaar was, ben ik begonnen als parttimer en later in loondienst bij de Elka. Mijn hele arbeidsverleden ligt hier. Uiteraard blijf ik voor Jan beschikbaar als hij mijn hulp nodig heeft. Wat ik zelf ga doen? Eerst maar eens niets, gewoon genieten van mijn vrije tijd." De feestelijke opening van Jan's Wijn-, whisky- en bierspecialiteiten staat gepland op vrijdag 4 november. De slijterij blijft vanaf 1 november gewoon open en dan zullen de eerste veranderingen in het assortiment al te zien en te koop zijn. Op 4 en 5 november is er voor elke klant een presentje. Over de speciale openingsknallers leest u volgende week meer in de Groenlose Gids.
U vindt Jan's Wijn-, whisky- en bierspecialiteiten aan de Lievelderstraat 37 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant