Een deel van de organiserende commissie, vlnr. Monique Wassink, Thomas Wallerbosch, Tessa ten Barge, Ellen Groot Kormelink en Jasmijn Krabbenborg. Foto: Kyra Broshuis
Een deel van de organiserende commissie, vlnr. Monique Wassink, Thomas Wallerbosch, Tessa ten Barge, Ellen Groot Kormelink en Jasmijn Krabbenborg. Foto: Kyra Broshuis

Sfeervolle tweedaagse X-mas Experience in hartje Groenlo

Algemeen

GROENLO - De Groenlose kerstmarkt van de laatste jaren was niet meer zoals de organisatie het graag wil zien. Er was te weinig beleving en de koopwaar was te algemeen. Tijd voor een nieuwe opzet: de X-mas Experience.

Door Kyra Broshuis

Meer sfeer en beleving
"Het wordt helemaal anders. De beleving van het kerstshoppen gaat in de winkels zelf gebeuren", vertellen Monique Wassink, Tessa ten Barge en Thomas Wallerbosch namens de commissie X-Mas Experience van het Groenlo's Ondernemers Verbond (GOV). Samen met Hetty Michorius, Dian Huis in het Veld, Koen Wissink, Jasmijn Krabbenborg, Ellen Groot Kormelink en Tim de Vries organiseren zij dit evenement.
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december wordt het wat de organisatie betreft sfeervol genieten in de binnenstad. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de succesvolle edities van het Midzomernachtshoppen. Tijdens de X-mas Experience liggen er rode lopers voor de winkels en worden de klanten in de winkels zelf verrast met allerlei extra's. De ondernemer beslist zelf hoe dat vormgegeven wordt. "Mensen willen meer beleving als ze gaan winkelen, zeker voor de feestdagen. De Groenlose ondernemers maken er een sfeervol, gezellig en ontspannen evenement van."

Nieuwe verlichting
De nieuwe kerstversiering van het GOV draagt zeker bij aan dat speciale kerstgevoel, legt Thomas uit. Samen met André Groot Zevert is hij verantwoordelijk voor de verlichting tijdens de feestdagen. "We hebben onze kerstverlichting aangevuld met prachtig verlichte kerstballen. Die hebben we gezien in Maastricht bij 'Magisch Maastricht' en dat zag er fantastisch uit. Met hulp van de stichting Geniet Stad Groenlo hebben we deze extra verlichting aangeschaft. Een prachtige en blijvende extra dimensie voor de feestdagen in Groenlo."

Duitse kerstchaletjes en muziek
Tijdens de X-mas Experience staan op de markt de typische Duitse kerstchaletjes opgesteld. Daar hebben de bezoekers een ruime keus uit allerlei heerlijkheden, zoals glühwein, poffertjes, warme chocolademelk en oliebollen. De gigantische kerstboom, die jaarlijks wordt geschonken door kegelclub UTO, zal de markt weer een opvallende aanblik geven. Op vrijdagavond is er een optreden van de Rainbowband uit Lichtenvoorde en verzorgt de groep Santa and the Ladies een concert in kerstsfeer. Op zaterdag geven de dansers van Studio Jesz een voorstelling in de Oude Calixtus en beide dagen is er muziek van de Greyhound Barbershop Singers. In de straten van de binnenstad zijn de midwinterhoornblazers te zien en te horen.

Openingstijden
De winkels zijn op vrijdag geopend tot 21.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur. De kerstmarktchalets op de markt zijn beide dagen vanaf 12.00 uur geopend.
Het worden twee bijzonder gezellige en sfeervolle dagen in het centrum van Groenlo, zo verwacht de organisatie. "De ondernemers zijn druk bezig met alle voorbereidingen. De klanten worden extra verwend en op de markt is gezellig nagenieten. Iedereen is van harte welkom op de eerste editie van de X-mas Experience!"n goed plan ook de nodige tijd vergt."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant