Gunning van kermisattracties in Groenlo en Lichtenvoorde

Algemeen

Groenlo minder in trek bij exploitanten

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - In de afgelopen week heeft het college van B&W van de gemeente Oost Gelre de diverse attracties gegund aan kermisexploitanten. Dit zowel voor de kermis in Groenlo (zaterdag 19 tot en met maandag 21 augustus) als voor de kermis in Lichtenvoorde (zondag 10 tot en met dinsdag 12 september).

Ook dit jaar blijkt dat men de exploitanten eerder warm krijgt voor de kermis in Lichtenvoorde dan voor de kermis in Groenlo. Dit heeft volgens wethouder Marieke Frank enkel en alleen te maken met de data waarop er ieder jaar in Groenlo kermis wordt gevierd. "In Groenlo is dat altijd in augustus en dat veelal op data dat er nog vakantie wordt gevierd. Bovendien is - met betrekking tot het binnenhalen van kermisattracties - het besluit van een aantal jaren geleden om de Grolse kermis te laten beginnen op zaterdag geen gelukkige keuze geweest. Voor de exploitanten van attracties eindigt de ene kermis praktisch altijd op de zaterdag en begint de andere kermis praktisch altijd op de zondag." Om toch kwalitatief gezien een zo'n goed mogelijke kermis naar Groenlo te halen, heeft het college besloten om ook dit jaar de exploitanten andermaal geen kosten voor elektra, aansluitkosten en dergelijke in rekening te brengen. "Daarnaast is overeen gekomen om de opstelling van de kermisattracties in combinatie met het gebeuren op de Markt, alsmede de activiteiten op de Maliebaan nabij de muziekkoepel voor alle partijen zo aantrekkelijke mogelijk te maken. Bovendien is het de bedoeling om de wielerronde bij de kermis te betrekken, bijvoorbeeld door het gezamenlijk gebruik van de podiumwagen op de Markt, het fietsen over de Markt en/of over andere delen in de binnenstad, zoals het kermisterrein op de Maliebaan", aldus burgemeester en wethouders.

Ten aanzien van de kermis in Lichtenvoorde is alles erop gericht om op de Markt meer (loop)ruimte te creëren. Evenals vorig jaar worden om de Markt en het kermisterrein in de vorm van verlichte torens accenten geplaatst om het kermisterrein een herkenbare uitstraling te geven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant