De organisatoren van het Corps Champêtre Groll, Anne Nales (l) en Diane Blanken. Foto: PR
De organisatoren van het Corps Champêtre Groll, Anne Nales (l) en Diane Blanken. Foto: PR

Uitbundige stemming op uitverkochte dameszitting

Algemeen

434 vrouwen beleven fantastische middag

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De achtste dameszitting van het Corps Champêtre Groll is een groot succes. Al een uur voor het opengaan van de deuren van City Lido staan honderden vrouwen te popelen van ongeduld. Wanneer de zaal opengaat, is het dringen voor een goede plek.

De verrassing van burgemeester Bronsvoort
Presentatrices Anneke Rave en Janine Tops praten voor de vierde keer het programma aan elkaar en doen dat met veel enthousiasme. De bezoekers van de dameszitting, de middag was binnen no-time uitverkocht, zien er prachtig uit en de stemming zit er meteen goed in. Het is genieten van een prachtig programma met dans, buuts en muziek. Burgemeester Annette Bronsvoort verrast de zaal met een heuse buut waaruit blijkt dat ook de burgermoeder een echt carnavalshart heeft. "Dit is waar wij Grolse vrouwen goed in zijn. Wij maken Groenlo groot! Kijk alleen al eens naar alle vrouwelijke ondernemers in de stad. Ik heb de ambtsketen en mijn man heeft thuis de ketting om. Hij heeft weliswaar de broek aan thuis maar ik bepaal welke!" Ook grapt de burgemeester over deze krant: "Er staan bijna net zoveel columns in als advertenties." Ze vertelt over de aanstaande sleuteloverdracht op het stadhuis aanstaande zondag. "Daar zie ik wel tegenop; er zijn geen vrouwen te bekennen bij de Knunnekes… Ik geef de sleutel daarom vanmiddag alvast aan prinses Janine en adjudante Anneke."

Allemaal begonnen in Groenlo
De verschillende optredens worden afgewisseld met hilarische filmpjes van 'Rian in de overgang', kostelijk vermaak dat voor veel herkenning zorgt bij de vrouwen. Ook Chiara van Bergen krijgt met haar act van Tante Rikie de lachers op haar hand. Dat geldt ook voor Joost en Martijn die hun bekende oneliners de zaal in slingeren. De Twentse Mathilde, geen onbekende op de dameszitting, laat zien waarom zij in 2013 de hoogste buut-onderscheiding heeft ontvangen. Onze Grolse Sam de Vries beleeft gouden tijden. De zaal zong haar nummers feilloos mee. Haar carnavalskraker 'Carnaval, hygiënisch is het niet' is opgepakt door de landelijke radiozenders en daarmee staat Sam op het punt van een landelijke doorbraak. Allemaal begonnen in Groenlo.

Mart Hillen sluit af
Tot grote vreugde van de vrouwen in de zaal is het ook bekende mannenballet onder leiding van Janine en Anne Nales van de partij. De groep verzorgt een fantastisch optreden met acrobatische hoogstandjes, en opzwepende muziek. Gitaarvirtuoos Mart Hillen is met zijn band Bad Timing de afsluiter van het officiële programma. In de Pelikaan gaat het feest echter nog even door.

Ook de burgemeester trad op. Foto: Marcel Houwer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant