De verwezenlijking van het beachveld op het sportpark Den Elshof vordert gestaag. Foto: Theo Huijskes
De verwezenlijking van het beachveld op het sportpark Den Elshof vordert gestaag. Foto: Theo Huijskes

Sportpark Den Elshof uitgebreid met een beachveld

Algemeen

Samenwerking tussen verenigingen leidt tot een prachtige aanwinst

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het sportpark Den Elshof in Groenlo wordt uitgebreid met een beachveld, waarvan niet alleen de voetbalclub maar ook zaalsportverenigingen als Handbalvereniging Grol en Volleybalvereniging Grol gebruikmaken.

Initiatiefnemer voor de aanleg van een beachveld is Lucie Hulshof, voorzitter van HV Grol. "Het idee is in feite ontstaan toen ik samen met een jeugdteam van HV Grol deelnam aan een beachtoernooi in Apeldoorn", vertelt Lucie. "Het deelnemen aan dat toernooi bracht niet alleen bij de deelnemende jeugd, maar ook bij mij zoveel plezier en enthousiasme teweeg, dat ik direct dacht: Dit wil ik ook in Groenlo. Wat zou het toch mooi zijn om gedurende de zomerperiode in de buitenlucht te kunnen beachhandballen."

Coöperatiefonds Rabobank
Wetende dat het beachhandbal enorm in opkomst is, voegde Hulshof terug in Groenlo de daad bij het woord en zocht contact met andere verenigingen, waaronder SV Grol als eigenaar van het sportpark Den Elshof. "Een voormalige oefenhoek, enigszins overbodig geworden na de aanleg van de kunstgrasvelden, was vanwege de centrale ligging op het park de ideale plek voor een beachveld. Het bestuur van SV Grol was vanaf het begin bereid om mee te denken en al gauw genegen om haar medewerking te verlenen en ook Rob Porskamp, uitbater van het Sportcafé op het sportpark, was direct enthousiast. Een aanvraag bij de Rabobank voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds leverde ons het mooie startkapitaal op van 5.500 euro, hetgeen een mooi begin is om een wens in vervulling te laten gaan. Naast de contacten met SV Grol en VV Grol verliepen alle overige contacten zo goed dat er binnenkort een beachveld ligt."

Veel vrijwilligerswerk
Lucie Hulshof benadrukt dat zelfwerkzaamheid van vrijwilligers ook bij dit project hoogtij viert. "Zonder iemand tekort te willen doen, moet ik daarbij als eerste de vrijwilligers(woensdag)groep van SV Grol noemen, die met man en macht bezig is er iets moois van te maken. Daarnaast ook vrijwilligers van HV Grol en VV Grol, die zaterdagen opofferen om te helpen. Met ons allen hebben we straks de beschikking over een officieel beachtveld voor handbal van 27 x 12 meter met een uitloop aan alle kanten van drie meter. Hierop kunnen in de lengte één en in de breedte drie volleybalvelden worden gesitueerd. Naast de verenigingen is het nieuwe beachveld ook beschikbaar voor Marveld Recreatie en af te huren door bedrijven, (buurt)verenigingen en/of families. We gaan eerst een zomerseizoen proefdraaien en hebben ons als doel gesteld om in de zomer van 2018 met minimaal één team aan de competitie beachhandbal deel te nemen."

Mogelijk wordt het nieuwe beachveld op zondag 7 mei met een officieel tintje in gebruik genomen. Daarbij wordt gedacht aan een door het Nederlandse Handbal Verbond te verzorgen clinic. Of dat gaat lukken, is nog niet zeker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant