Liggers voor de brug over de Slinge werden geplaatst. Foto: Rijkswaterstaat
Liggers voor de brug over de Slinge werden geplaatst. Foto: Rijkswaterstaat

N18-brug over Slinge bereikt 'hoogste punt'

Algemeen

GROENLO - Aannemer Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat twee bruggen over de Slinge in Groenlo. Deze week krijgen de bruggen hun echte vorm. Op dinsdag 27 juni zijn de liggers van de eerste brug over de Slinge geplaatst. Daarmee bereikt deze brug bij Groenlo als eerste speciale bouwwerk van de Nieuwe Twenteroute zijn 'hoogste punt'. Noaber18 heeft elf liggers geplaatst; elk 21 meter lang en ongeveer 25 ton zwaar. De liggers vormen de basis voor het wegdek van de nieuwe N18. Speciaal voor dit hoogste punt waren buurtbewoners en burgemeester en wethouders van Oost Gelre uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Noaber18 bouwt over de Slinge twee nieuwe bruggen: een voor de nieuwe N18 en een voor de parallelweg. Deze tweede brug is met zes liggers een stuk smaller. De komende maand worden de dekken van beide bruggen verder afgewerkt met asfalt en belijning. Het werk aan de bruggen duurt tot eind juli. In augustus wordt de tijdelijke hulpbrug verwijderd en kan het bouwverkeer alvast over de nieuwe brug rijden. De gehele nieuwe N18 tussen Varsseveld en Enschede is in het voorjaar van 2018 klaar.

Rijkswaterstaat werkt bij de aanleg van de nieuwe Twenteroute nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.
Meer informatie staat op www.rws.nl/nieuwetwenteroute of via Facebook @nieuwetwenteroute.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant