Enkele tentoongestelde schilderijen in de Stadsboerderij Grolle. Foto: Theo Huijskes
Enkele tentoongestelde schilderijen in de Stadsboerderij Grolle. Foto: Theo Huijskes

Zeven kunstenaars in Stadsboerderij

Algemeen

GROENLO - Zeven mateurkunstenaars die verbonden zijn aan de Galerie Amateurkunst Achterhoek, beter bekend als Wij, maken in de maanden juni en juli hun opwachting in de Stadsboerderij Grolle. Een kleurrijke expositie "met een eigen karakter, veelzijdig en afwisselend".

Door Theo Huijskes

Buiten is het bijna tropisch warm, maar binnen in de Stadsboerderij Grolle is het aangenaam koel. Onder leiding van beheerder Henny Garstenveld zijn enkele vrijwilligers allerlei karweitjes aan het doen. "Hier is altijd wel wat te doen", vertelt Garstenveld. "Wij hebben een uit vijftien vrijwilligers bestaand team, dat niet alleen hier maar ook op afstand de nodige werkzaamheden verricht voor deze boerderij. Een homogeen gezelschap, dat helemaal op elkaar is ingewerkt. Toevallig hebben wij gisteren nog met elkaar een gezellig samenzijn gehad. Dat hoort er natuurlijk ook bij. Ook al is het alleen maar om de goede samenwerking en de onderlinge juiste verstandhouding en sfeer te continueren." Over het bezoek aan de Stadsboerderij heeft beheerder Garstenveld niet te klagen. "Vanmiddag komt hier nog een groep van circa 30 medewerkers van de in het stadhuis van Groenlo gehuisveste SDOA. Verder hebben wij, en dat van jong tot oud en derhalve van schoolkinderen tot seniorenorganisaties, dit jaar al vele groepen op bezoek gehad en er staan in het vervolg van dit jaar weer diverse gezelschappen op de planning."

Uiteenlopende kunstwerken
Galerie Amateurkunst Achterhoek zorgt in Groenlo voor uiteenlopende kunstvormen, zoals schilderijen, keramiek, alsmede panelen en objecten van tiffany-glas.

Een rondje langs de kunstenaars, van wie werken geëxposeerd worden, leert dat zij allemaal al jaren hun hobby vinden in de creativiteit. Het werken met verschillende materialen, het toepassen van verschillende technieken en een uitdaging niet uit de weg gaan, heeft geresulteerd in opvallende werken. Zoals onder andere de schilderijen van Ans te Lintelo, Joke Meulenbeek en Anny Scharenborg, alsmede andersoortig werk, in dit geval fotowerk, glaskunst, bewerkt steen, keramiek, tiffany-glas en dergelijke van Thea Geelink, Marietje Hooch Antink, Anneke Pijnappel en Pieter van Eijck.

Hoe onderling verschillend deze kunstenaars ook mogen zijn, een ding hebben ze gemeen. En dat is het enthousiasme, het willen delen van hun hobby met elkaar en met anderen. Zij noemen zich geen grote kunstenaars, maar zij maken volgens velen prachtige werken. Door de expositie in de Stadsboerderij Grolle kan eenieder zich daarvan overtuigen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant