Bert Dijkmans (links) en Hans Wentink (rechts) van Denksport Bridge Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Bert Dijkmans (links) en Hans Wentink (rechts) van Denksport Bridge Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Bridgeclub verhuist van Spilman naar De Mattelier

Algemeen

Denksport Bridge Groenlo wil meer leden

Door Theo Huijskes

GROENLO - De vereniging Denksport Bridge Groenlo wil de op handen zijnde verhuizing naar sociaal-cultureel centrum De Mattelier aangrijpen om het ledenbestand op te krikken. De thans circa honderd leden tellende club vindt de op dinsdag 5 september geplande intrek in het nieuwe, in hartje Groenlo gevestigde, gemeenschapscentrum een uniek moment om bij jong en oud een stuk extra belangstelling te kweken voor de denksport bridgen.

Voorzitter Bert Dijkmans en vice-voorzitter Hans Wentink zijn er helemaal van overtuigd dat de verhuizing van Beltrum naar Groenlo hun vereniging geen windeieren gaat leggen. "In De Mattelier gaan wij een onderkomen krijgen, dat met het oog op alle benodigde faciliteiten een uitnodigende, gastvrije uitstraling zal hebben. Bovendien is de nieuwe thuisaccommodatie voor in ieder geval de belangstellende Grollenaren gemakkelijk en snel te bereiken", aldus Bert Dijkmans. Aangevuld door Hans Wentink met de opmerking dat de bridgesport in Nederland nog steeds enorm leeft. "Velen zullen het niet weten, maar als bridgeland behoren wij zelfs bij de top van de wereld. Al deze aspecten moeten voor belangstellenden uit Groenlo en omgeving toch aanleiding zijn om zich aan te melden."

Pioniersgebouw tot Mattelier
De Groenlose denksportvereniging DSB, destijds staande voor Dammen, Schaken en Bridgen, werd opgericht op 3 februari 1982. De wieg van deze club stond destijds in het voormalige Pioniersgebouw van de beheerders Willem en Katja te Molder aan de Woerdseweg in Groenlo. Later verhuisde men naar achtereenvolgens café Het Kanon, gemeenschapshuis D'n Angang, zalencentrum Meijer en laatstelijk café-restaurant Spilman in Beltrum. Het was overigens nog tijdens het verblijf in de horecalocatie Meijer, en dat even vóór de eeuwwisseling, dat de onderdelen dammen en schaken werden geschrapt en dat de vereniging zich helemaal ging toeleggen op bridgen. "Het vervelende daarbij was wel dat toen zalencentrum Meijer werd gesloopt, wij in Groenlo geen geschikte accommodatie konden vinden. Dit had tot gevolg dat wij terecht kwamen bij Spilman in Beltrum, waar wij gedurende een twaalftal jaren een bijzonder gastvrij onderkomen hebben genoten", aldus Wentink. "De mogelijkheden, die ons bij De Mattelier worden geboden, hebben de doorslag gegeven", vertelt Dijkmans. "Maar wij zijn met Spilman Beltrum in een goede en bijzonder dankbare verstandhouding uit elkaar gegaan, waarbij er wederzijds veel begrip en respect voor elkaar is."

Behoefte aan jeugdige inbreng
Zoals aangegeven heeft de club DSB Groenlo behoefte aan jeugdige inbreng. "Van de 100 leden, waarvan driekwart bestaat uit dames, komen er circa 70 uit Groenlo, 12 uit Beltrum en de rest uit andere omliggende plaatsen. Het jongste lid heeft de leeftijd van eind vijftig en het oudste lid de leeftijd van eind tachtig. Desalniettemin blijven wij ons focussen op jongeren die iets voelen voor de bridgesport. Daarmee willen wij vooral aantekenen dat belangstellenden die de bridgesport nog niet onder de knie hebben, bij ons een tiental lesavonden kunnen volgen. Vervolgens kan men de nodige ervaring opdoen door op het laagste niveau in te stappen. Binnen onze club kennen wij drie niveaus, te weten A, B en C. Een bridgeseizoen neemt acht maanden in beslag (van september tot en met april), onderverdeeld in vier periodes van ieder zes speelavonden. Aan de hand van de geboekte resultaten vindt promotie of degradatie plaats naar een hoger of lager niveau. Wij zijn een vooruitstrevende bridgeclub, hetgeen alleen al blijkt uit het feit dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. Als gevolg daarvan kunnen onze leden na afloop van iedere speelavond thuis de uitslagen via internet raadplegen en daarbij tevens zien hoe ze niet alleen zelf, maar ook de overige leden gespeeld hebben", aldus Dijkmans en Wentink. Verdere informatie is te vinden op www.dsbgroenlo.nl en belangstellenden kunnen zich aanmelden via secretaris@dsbgroenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant