Uiteraard ook dit jaar gebeurt er weer iets met de bekende groene kratten tijdens het Spelspektakel. Foto: PR
Uiteraard ook dit jaar gebeurt er weer iets met de bekende groene kratten tijdens het Spelspektakel. Foto: PR

El Loco's vaste deelnemer Spelspektakel

Algemeen

'Het is het beste anti-brak-middel wat er is'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Ze ontstonden door samenvoeging van diverse kleine vriendengroepjes; de 21 jongens en meiden van 'El Loco's'. Voor de tiende keer nemen ze dit jaar deel aan het Grols Spelspektakel. Een jubileum, beseffen ze pas als ze deze keer bij elkaar zitten ter voorbereiding op het volksvermaak op de zondagmiddag. "We komen niet alleen uit Groenlo. Ook vrienden uit Beltrum. We hebben zelfs import uit Lichtenvoorde," heft Thijs van der Heijden zijn wijsvinger lachend. Maikel Rensing, Niek Haarlink, Claudia Rooks en Tom te Stroete uit Beltrum lachen al even hard.

Met elkaar beleven de Loco's het grootste plezier aan het Spelspektakel, deelname aan de carnavalsoptocht, twee jaar geleden, was minder succesvol. "We konden met het bouwen bijna niemand bij elkaar krijgen. Met de carnaval zelf is het geen probleem. Met feestjes lukt het altijd wel. Net als met het spelspektakel. We vragen altijd wie er mee wil doen. Zodra we genoeg deelnemers hebben melden we ons aan," gaat Maikel verder. "Met Scouting deed ik al mee met de voorloper van het Spelspektakel, de Biervatenrace. Toen we op eigen benen konden staan wilden we met onze eigen vriendengroep zelf deelnemen. Dat werd het Spelspektakel, op zondagmiddag." "Er was toen niet veel invulling op de zondagmiddag," weet Niek nog. Het was de tijd dat de gracht nog geen blauwalg kende en de spelletjes op en in de gracht voor grote hilariteit zorgden. "Met die stormbaan op de gracht, dat was gaaf," weet Claudia nog. "Oh ja, in dat jaar hebben wij op de stormbaan in twee minuut dertig meer geld opgehaald dan Scouting met vier maanden bouwen. Alle prijzengeld hebben we bij elkaar gewonnen," schuddebuikt Thijs van het lachen als hij er aan terug denkt.

Ze zien er met elkaar weer enorm naar uit. Helemaal nu de voorpret al begonnen is met herinneringen ophalen. "Het is leuk om wat te doen op de zondagmiddag," vindt Maikel. "En het is het beste anti-brak-middel wat er is. Als je er bent dan ben je heel snel fit," spreekt Thijs duidelijk uit ervaring. "Het is gewoon heel erg gezellig. Als je pas daarna zou gaan, heb je al zo'n groot deel van de dag gemist. Dat is erg jammer."

De voorbereiding van de groep bestaat tot dusver enkel uit het aanmaken van een groeps-app. "Tijdens het bloemen plakken bij Scouting bedenken we wel iets om ook mee te doen om de originaliteitsprijs," vertrouwt Maikel op de vindingrijkheid van de groep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant