De voormalige discotheek Pam Pam, die mogelijk een woonbestemming gaat krijgen. Foto: Theo Huijskes
De voormalige discotheek Pam Pam, die mogelijk een woonbestemming gaat krijgen. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Discotheek Pam Pam krijgt een woonbestemming

Algemeen

Drie woningen en twee toeristische kamers

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Geen vijf appartementen. Hooguit handhaving van de bestaande bovenwoning, twee appartementen en twee toeristische kamers voor recreatief gebruik kunnen gerealiseerd worden in de voormalige discotheek Pam Pam." Dit antwoordde wethouder René Hoijtink op vragen van VVD-raadslid Kees Porskamp tijdens de onlangs gehouden raadsvergadering. Porskamp verwees daarbij naar een eerdere perspublicatie.

"Wij juichen ontwikkelingen waarbij jongeren voor onze gemeente behouden blijven toe", liet Porskamp tijdens de vragenronde weten. "Dit is denken in kansen en mogelijkheden. Wij zouden een dergelijke handelwijze niet alleen in deze situatie maar ook bij soortgelijke probleemlocaties graag toegepast willen zien. Alleen al omdat het inslaan van een dergelijke weg zorgt voor positieve impulsen ten behoeve van de leefbaarheid en dat in de breedste zin van het woord", aldus Porskamp. De VVD'er wilde wel weten wat nu exact de bedoelingen zijn met de voormalige horecagelegenheid in de Lepelstraat, hartje Groenlo. "Er wordt namelijk gesproken over een Pension Pam Pam. Welke weg gaan we hier op, wordt het alleen een woonbestemming of toch een woon- annex horecabestemming?"

Mogelijk een Bed & Breakfast
Wethouder Hoijtink beklemtoonde vervolgens dat er op ambtelijk niveau meerdere malen met de betreffende ondernemer (Peter Kruip uit Lichtenvoorde, ThH) is gesproken en gemaild. "Daarbij is hem, ook nog op 15 november, telefonisch aangegeven, dat het vestigen van meerdere appartementen op deze locatie niet mogelijk is. Bovendien is er nog geen principeverzoek ingediend om de horecabestemming van het pand te laten vervallen. De huidige situatie behelst naast een opknapbeurt van het pand aan de achterzijde, aan de Goudsmitstraat, derhalve een plan met handhaving van de dienstwoning op de bovenverdieping, twee appartementen en tevens twee toeristische kamers, die mogelijk het karakter van een Bed & Breakfast-bestemming kunnen krijgen."

Desgevraagd deelt ondernemer Peter Kruip mee zich helemaal te kunnen vinden in de met de gemeente overeengekomen oplossing. "In ruil voor onze bereidheid om de horecabestemming er definitief vanaf te halen, krijgen wij een drietal nummers voor drie vaste woonbestemmingen. Daarnaast toestemming voor twee woonlocaties, waarin per definitie geen permanente bewoning mag plaatsvinden. Wij hebben daarmee ingestemd met de ideeën en de door de gemeente te volgen voorschriften. Als tegenprestatie hopen en vertrouwen wij nu op snelle medewerking van de lokale overheid, zodat wij in januari kunnen beginnen en in mei 2018 de klus geklaard hebben. Dit moet , inclusief het opknappen aan de zijde van de Goudsmitstraat, mogelijk zijn. Dit omdat alle buitenmuren blijven staan."

Lunchrooms in Kevelderstraat
Refererende aan de bewuste perspublicatie verbaasde VVD-raadslid Kees Porskamp zich er verder over dat de gemeente geen vrije woningmarkt wil toestaan, maar wel tolereert dat de horeca in de gemeente alle mogelijkheden krijgt om het vrije ondernemerschap toe te passen. "Hoe is het anders mogelijk dat de gemeente, ondanks het gegeven dat Groenlo in totaal al meer dan twintig horecabestemmingen telt, het toestaat dat er in de Kevelderstraat nog eens mogelijkheden komen voor twee nieuwe lunchrooms. Ik vraag mij dan ook af hoe het college aankijkt tegen deze schijn van willekeurig handelen. In hoeverre wordt het gelijkheidsbeginsel in het centrum van Groenlo toegepast bij het aanpakken van een probleemlocatie en wat verstaat het college eigenlijk onder een probleemlocatie?" Wethouder Hoijtink ontkende dat de nieuwbouw van een tweetal panden in de Kevelderstraat (appartementen in combinatie met horeca, ThH) de schijn opwekt van willekeur. "In dit geval hebben wij te maken met een tweetal ondernemers, die alleen maar goede bedoelingen hebben met Groenlo. Ondernemers die uit zijn op het weghalen van zogenoemde rotte kiezen in het centrum van Groenlo. Met hen zijn tijdens de plannenmakerij alle eventuele, tevens toegestane mogelijkheden uitvoerig besproken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant