Het Vestingstadorkest o.l.v. Marcel Loff met op de voorgrond de drie zangeressen. Foto: Theo Huijskes
Het Vestingstadorkest o.l.v. Marcel Loff met op de voorgrond de drie zangeressen. Foto: Theo Huijskes

Succesvol Winteravondconcert van Vestingstadorkest

Algemeen

Muziek en zang hand in hand in Calixtusbasiliek

Door Theo Huijskes

GROENLO - De alom bekende en tevens bij velen favoriete meezinger 'Land of Hope and Glory', officieel geheten 'Pomp and Circumstance' van componist Edwar Elgar, galmde afgelopen zaterdagavond door de Calixtusbasiliek in Groenlo. Deze keer niet als het gebruikelijke hoogtepunt tijdens The Night of the Proms in de Royal Albert Hall in Londen, maar als afsluiting van het door Muziekvereniging Groenlo georganiseerde Winteravondconcert 2018. Een gevarieerd concert, dat voor het voetlicht werd gebracht door het Vestingstadorkest van de Groenlose muziekvereniging, in samenwerking met een combo, alsmede een drietal talentvolle zangeressen.

Muziekvereniging Groenlo, bestaande uit ruim 110 leden, grijpt de laatste jaren alle mogelijkheden aan om haar leden, donateurs, sponsoren en andere sympathisanten dan wel belangstellenden bij de muzikale activiteiten van al haar geledingen te betrekken.
Volgens voorzitter Frank Raben heeft men als bestuur daarom onlangs ook het besluit genomen om de in feite nietszeggende naam A-orkest te wijzigen in Vestingstadorkest. En juist dit orkest kwam afgelopen zaterdag onder de gepassioneerde leiding van dirigent Marcel Loff uit Oldenzaal, alsmede door de toevoeging van een combo en drie zangeressen, tot een bijzondere prestatie. Een in de smaak vallend concert, dat meer belangstelling had verdiend dan het deze keer opgekomen aantal muziek- en zangliefhebbers. Dit laatste ook nog eens gelet op het gegeven dat de toegang gratis was.
Timmerde het orkest al direct vrij revolutionair aan de weg met het openingsnummer 'Procession of the Nobles'; de Supremes-medley met naast het orkest de zangeressen Maria van der Post, Esther Legro en Sylvia ten Broeke viel bij het aanwezige publiek bijzonder in de smaak. Een volgens velen absoluut hoogtepunt van de avond werd verpakt in 'Clarinet Concert Adagio' van Wolfgang Amadeus Mozart, waarbij Janneke van der Holst als soloklarinettist een glansrol vertolkte. Even voor de pauze zorgde het orkest met de slagwerkgroep voorop voor een soort climax van het eerste programmablok.
Na de pauze was eigenlijk ieder onderdeel een soort van hoogtepunt. Dit niet alleen muzikaal aangehoord en bekeken, maar ook nu weer door de inbreng van de drie hiervoor genoemde zangeressen. Dit onder andere bij de nummers 'Rolling in the deep' van Adele en Paul Epworh en het bekende nummer 'The Rose', de wereldberoemde hit van Bette Midler. Daarnaast zorgde het begeleidende combo onder aanvoering van Christof Elsinghorst bij het nummer 'Valerie' van The Zutons voor een extra positieve muzikale impuls.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant