Verraad in het Paasverhaal van Passie 24.

Verraad in het Paasverhaal van Passie 24.

Willemijn Hinkamp

De emoties lopen hoog op in het Paasverhaal van Passie 24

Cultuur

LICHTENVOORDE - Passie 24 zette de afgelopen dagen een eigentijds paasverhaal op de planken in de aula van scholengemeenschap Marianum. Volle zalen zien hoe liefde en verraad met elkaar strijden, in de goed geacteerde paasmusical. Het verhaal krijgt muzikale kracht bijgezet door koor Noir, die met haar liederen menig bezoeker raakt.

Door Dinès Quist

Passie 24 maakt zijn naam waar in de paasmusical die afgelopen 24, 25 en 26 maart te zien was in de bovenbouw van scholengemeenschap Marianum. Bezoekers zien hoe het traditionele paasverhaal teruggebracht wordt naar de huidige tijd. Zij zien hoe passie mensen in beweging brengt naar een wereld waarin ruimte is voor iedereen en zij zien hoe liefde het kwade overheerst. Niet alleen het paasverhaal is in een modern jasje gestoken, maar er is ook gebruik gemaakt van moderne technieken en digitaal vernuft. AI en ChatGPT worden gebruikt en op schermen worden beelden getoond van mensen op het marktplein die vertellen over hun passie.

Verhaal in vogelvlucht
Chris is een gepassioneerde bruggenbouwer. Hij wil mensen samen brengen om te strijden voor een eerlijkere wereld, daarom zet hij de actiegroep BRUG op (Bouw Respect Uit Gelijkheid). Vanuit zijn passie roept hij mensen op hùn passie te gebruiken om een mooiere wereld te creëren. Op het Lichtenvoordse marktplein, dat te zien is op beeldschermen aan de wand, vertellen mensen over hun passies. Op datzelfde marktplein voert Chris actie en werft hij medestanders. Roos en Margriet behoren tot de actiegroep en vinden de liefde samen. Maar er zijn ook tegenstrijders, die nepnieuws verspreiden. Chris wordt gearresteerd, maar hij wordt ook verraden door zijn rechterhand Pieter. Uiteindelijk oordeelt de rechter dat Chris schuldig is. Chris maakt geen gebruikt van zijn spreekrecht, net zoals Jezus destijds.

Van Passion naar Passie
Het paasverhaal is geschreven door Hans Hinkamp en geregisseerd door Aad Witteveen. Zij zijn de makers van Passion Achterhoek en transformeerden de stichting onlangs naar Passie 24. “We wilden niet meer begrensd worden door het traditionele passionverhaal, maar meer hedendaags issues aan de kaak stellen.” vertelt Hans Hinkamp. “Dat is heel goed gelukt met het stuk dat we hier hebben neergezet. Samen met vrijwillige krachten van: toneelspelers, toetsenist, koor Noir, filmploeg ZSOM en L&C Soundgroupservice, MAZZEL jongerenwerk en corsogroep Lansink Bluiminck, hebben we deze productie neer kunnen zetten. Met al deze gepassioneerde mensen hebben we een mooie brug gebouwd naar respect en gelijkheid.”

Klik hier voor meer foto’s van dit evenement. 

Chris bouwt brug naar een betere wereld in de Paasmusical van Passie 24.
Publiek van de Paasmusical van Passie 24.
Paasmusical van Passie 24, Margriet en Roos bouwen brug naar liefde.
Emoties in de Paasmusical van Passie 24
Samen een brug bouwen voor een betere wereld is de boodschap van de Paasmusical van Passie 24
Bruggenbouwer voor een betere wereld verenigen in de Paasmusical Passie 24
Bruggenbouwer voor een betere wereld verenigen in de Paasmusical Passie 24
Bruggenbouwer voor een betere wereld verenigen in de Paasmusical Passie 24.
Verraad in de Paasmusical van Passie 24
Passie 24 in Marianum
Liefde voert de boventoon in de Paasmusical van Passie 24
Emoties lopen hoog op in de Paasmusical van Passie 24
Paasmusical van Passie 24 in Marianum.
Liefde in de Paasmusical van Passie 24
Emoties in de Paasmusical Passie 24.
Rechter oordeelt dat verdachte Chris schuldig is aan fraude, grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.
Roos en Margriet tonen elkaar de liefde in de Paasmusical Passie 24.
De rechter veroordeelt Chris schuldig.
Rechter spreekt oordeel uit tijdens musical van Passie 24. Foto: Jos Betting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant