Esther Klein Zeggelink van DS2 maakt een schot op doel tegen DSVD DS3. Foto: René van den Mosselaar

Handbalvereniging Grol

Sport

GROENLO - Dames2 en het jeugdteam E2 van Handbalvereniging Grol speelden hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

HV Grol DS2-DSVD DS3
Afgelopen zaterdagavond stond de laatste handbalwedstrijd van dit seizoen op het programma van DS2. De dames zijn thuis nog ongeslagen dit seizoen en zo wilden ze het seizoen ook graag afsluiten. De uitwedstrijd tegen DSVD werd echter nipt verloren. HV Grol wist dat ze voor deze 2 punten moest gaan knokken. De thuisploeg opende de score, maar DSVD wist daar meteen op te antwoorden. Het werd een wedstrijd die gelijk op ging, waarbij de dames van HV Grol door veel tijdstraffen vaak met een man minder moesten spelen. Met een kleine voorsprong van 11-9 gingen ze de rust in. De tweede helft begonnen de dames slordig, er was veel balverlies en er werden geen doelpunten gemaakt wat er voor zorgde dat ze zelfs tegen een achterstand aankeken. HV Grol gaf niet op en met een aantal snelle aanvallen en een belangrijke, goed benutte penalty liepen de dames uit naar 3 doelpunten verschil. De laatste paar minuten werd het toch nog spannend, maar de verdediging stond als een huis. De wedstrijd eindigde in een verdiende 19-18 overwinning, met daardoor een mooie tweede plek in de competitie voor dames 2 van HV Grol.

HV Grol E2-UDI E1
Zondag mocht het jongste team van HV Grol hun laatste competitiewedstrijd spelen. Een thuiswedstrijd tegen Udi uit Arnhem. De meiden waren in het begin wel even overdonderd door het snelle spel van de tegenstander, maar doordat zij veel cirkelfouten maakten konden de meiden van HV Grol goed bijblijven. De keepers Lynn, Jade, Jill en Yente, die ieder een deel van de wedstrijd op het doel stonden, hebben heel hard gewerkt om de veelal harde ballen tegen te houden. Liv en Lana maakten goed gebruik van de vrije ruimte aan de zijkant en kwamen zo tot scoren. Ook Lieke speelde zichzelf mooi vrij door veel te bewegen in de aanval en verdedigend snel weer terug te zijn om de bal te onderscheppen. Jade probeerde goed door te gaan met de bal en kon daardoor mooi op doel gooien. Fem en Evi werkten hard in de verdediging om hun teamgenoten te helpen. Helaas was uiteindelijk het team uit Arnhem een maatje te groot. De komende tijd gaan ze nog lekker veel trainen, zodat ze volgend seizoen weer opnieuw kunnen knallen met het team!