Grolsch Dagvers Pilsner tijdens De Slag om Grolle.
Grolsch Dagvers Pilsner tijdens De Slag om Grolle.

Grolsch prominent aanwezig bij De Slag

Algemeen

Groenlo - De Koninklijke Bierbrouwerij Grolsch zal in het weekend van 23, 24 en 25 oktober a.s. prominent aanwezig zijn tijdens het grootscheepse, internationale en driedaagse evenement De Slag om Grolle. Zoals bekend bestaat Grolsch 400 jaar en staat dit jubileum in het teken van het motto 'Grolsch viert 400 jaar karakter!' Omdat de geboorteplaats van deze zowel nationaal als internationaal bekende bierbrouwer Groenlo is, zullen dientengevolge de belangrijkste activiteiten en festiviteiten in het kader van deze mijlpaal plaatsvinden in de Vestingstad Grolle.

Door Theo Huijskes

Een schitterend decor daarvoor is natuurlijk De Slag om Grolle, waarvoor met name Groenlo binnen de gracht met de terugkeer van het stadsbeeld ten tijde van het Belegh van Grol in 1626 voor enkele dagen een ware metamorfose zal ondergaan. Zoals bekend duurde de belegering destijds onder leiding van Frederik Hendrik dertig dagen, hetgeen nu een heropvoering krijgt gedurende drie dagen.

Volgens Tom Huijskes, marketing operations manager bij Grolsch, zal de in Groenlo nog altijd door iedereen omarmde Grolsch bierbrouwerij prominent aanwezig zijn tijdens de slag.
"Ons belangrijkste aandeel vindt plaats op de eerste dag, te weten vrijdag 23 oktober a.s. Dan is De Oude Calixtuskerk de locatie voor het officiële gedeelte. Tegelijkertijd, daarna en vervolgens de gehele vrijdagavond is de Markt in Groenlo het domein van Grolsch. Het moet met name die avond dan één groot 'Grolsch' feest worden. Zowel tijdens het gebeuren in de kerk als later op de Markt staat alles in het teken van een brouwersfestijn, een brouwersmaal en vanzelfsprekend een brouwersdrankje van het overbekende merk Grolsch. De Markt zal een Grolsch- inrichting en aankleding krijgen van vier eeuwen terug met vanzelfsprekend voldoende biertappunten."

In het verlengde van dit laatste zal Grolsch met de eenmalige introductie van Dagvers Pilsner speciaal voor deze gelegenheid een 'brouwersgeheim' onthullen. Het betreft hier een exclusieve variant Grolsch Premium Pilsner, die op de eerste dag van De Slag om Grolle verkrijgbaar is. Een eenmalige kans voor de echte bierliefhebbers om daarbij aanwezig te zijn. Het is dan immers voor het eerst in de rijke historie van Grolsch dat men een pils introduceert, iets dat voorheen exclusief voorbehouden was aan Grolsch meesterbrouwers. Het gaat hier namelijk om pils dat rechtstreeks uit de lagertank komt. Onder de naam Grolsch Dagvers Pilsner is deze meest pure vorm van Grolsch Premium Pilsner binnenkort in zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Omdat Grolsch Dagvers direct uit de lagertank komt, is het (mits gekoeld) beperkt houdbaar. Bezoekers van De Slag om Grolle krijgen derhalve de primeur. Zij krijgen als eerste bierproevers de kans om Grolsch Dagvers Pilsner buiten de brouwerij te proeven. Bierliefhebbers, die niet naar De Slag om Grolle gaan, hoeven niet te treuren. Vanaf vrijdag 30 oktober a.s. is Grolsch Dagvers in een selectief aantal horecagelegenheden verspreid over het land verkrijgbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant