Grollenaren willen BS22 niet kwijt

GROENLO- De twee inloopmogelijkheden bij BS22 om mee te praten over de toekomst van de stichting zijn druk bezocht. Afgelopen week waren er twee dagdelen waarop Grollenaren konden brainstormen over hoe het verder moet met BS22. Zoals bekend heeft de gemeente aangegeven per 1 januari te stoppen met het betalen van de huur van het pand.

Door Kyra Broshuis

De algemene tendens is dat de Grollenaren BS22 willen behouden voor de stad. "De bezoekers hebben ons laten weten dat ze BS22 óók als locatie willen houden. Deze plek is erg zichtbaar en laagdrempelig, dat vindt men een grote meerwaarde", zegt Anke Sitter. "De mensen zijn bang dat we, als we geen fysieke plek meer hebben in de stad, minder goed bereikbaar zullen zijn." Joske Elsinghorst vertelt dat de 'onafheid' van de huidige plek drempelverlagend is voor mensen: "De plannen die bezoekers hebben zijn ook niet af waardoor ze direct het gevoel hebben op de goede plek te zitten."

Ideeën blijven komen
Toch is een fysieke plek niet per se noodzakelijk. "De mensen die meedenken over de toekomst zien het wel als een optie om zonder eigen plek verder te gaan. Ze willen vooral dat BS22 verder gaat omdat ze vinden dat er nog veel te doen is voor Groenlo", legt Linda Commandeur uit. "We merken absoluut dat er een omslag heeft plaatsgevonden in het denken van de Grollenaren. De ideeën blijven komen, dat stopt niet. Eigenlijk zijn we nog maar net aan de gang. De ideeën die hier vorm krijgen, brengen de Oost Gelrenaren meer dan een nieuw project of evenement. Er worden hier ontzettend veel nieuwe sociale contacten opgedaan en dat vinden de gebruikers erg belangrijk."

Zichtbaar blijven
Een optie is dat BS22 naar De Bron en straks naar De Mattelier verhuist. Een bezoeker van de inloopmiddag vindt dat geen goed plan: "Dat zijn afgesloten ruimtes waardoor het niet direct zichtbaar is of er iemand is. De drempel om binnen te stappen zal veel hoger zijn dan nu het geval is. Daarnaast zijn er nog steeds mensen die niet weten wat BS22 precies inhoudt, het is belangrijk om voorlopig zichtbaar te blijven in de stad." Bij de ideeën die de stichting heeft ontvangen, zitten een paar hele bijzondere. Zo heeft iemand geopteerd voor een donateur- of lidmaatschap. Ook de mogelijkheid om met meerdere huurders een pand te huren, is geopperd. "BS22 verdient wat meer tijd", staat er op één van de vele ingediende briefjes te lezen. Maar ook de vraag of de gemeente Oost Gelre niet verder kan faciliteren wordt gesteld.

Al met al een hoop input om verder over na te denken. Anke Sitter: "We zijn blij te merken dat we met BS22 een belangrijke plek hebben verworven in Groenlo. Wij willen graag verder en gaan nadenken over alle suggesties die er zijn gedaan. Wordt vervolgd!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden