René Wilderink en Jan Galgenbeld vissen het best

GROENLO - De GHV Open Koppel viswedstrijd werd gewonnen door René Wilderink en Jan Galgenbeld. Zaterdag 13 mei werd deze voorjaarsklassieker van het Oosten gevist.

De animo was wat minder dan de afgelopen jaren, de vangsten waren de laatste jaren ook niet om over naar huis te schrijven. Met 29 koppels was er toch een mooie opkomst. De organisatie had de gracht in drie vakken verdeeld, te weten vak A Kloostertuin/Deken Hooijmansingel, vak B Het Ravelijn/Wilhelminabank en vak C Kanonswal/Groene bocht. Na ruim een uur voorbereiden klonk om klokslag half negen het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden.
Al vrij snel werd er door de meeste koppels vis gevangen, klein van stuk, dat wel. Om mee te doen voor de prijzen moest er dus veel vis gevangen worden omdat de verwachting zou zijn dat de grotere vis in de vakken B en C gevangen zou worden. Bij sommige koppels zat het qua aantallen wel goed, zo vingen de koppels René Wilderink - Jan Galgenveld en Ap Peters - Willem Oldenmenger in een hoog tempo hun visjes al waren de vissen bij Rene en Jan wat groter van stuk. De winnaars in dit vak waren uiteindelijk René Wilderink - Jan Galgenveld met exact 100 stuks met een totaal gewicht van 4.915 gr. Op gepaste afstand gevolgd door Ap Peters - Willem Oldenmenger (97 stuks, 2035 gr) en Henk-Jan Dijkstra - Eric Nijland (59 stuks en 1475 gr.). In Vak A werd er door de koppels 523 stuks gevangen met een totaal gewicht van 14565 gram, helaas was er een koppel zonder vis.

Van te voren werd verwacht dat de winnaar uit vak B zou komen.Het ging aanzienlijk anders dan in vak A, diverse koppels gingen voortvarend van start terwijl het bij de meeste koppels al snel duidelijk werd dat het schrapen werd. De strijd ging tussen de koppels Gerrit Oosterholt - Toon Heinsman en Ronnie v/d Beek - René Graat. Qua aantallen waren de heren aardig aan elkaar gewaagd, maar door het vangen van een bonusvis en twee vissen meer ging de vakwinst naar Gerrit Oosterholt - Toon Heinsman, 74 stuks met een gewicht van 3800 gr. Goede tweede waren Ronnie v/d Beek - René Graat (72 stuks, 1440gr.). Derde, op gepast afstand, Martijn Bakker - Steven Groot Severt (11 stuks, 410gr.) In Vak B werd door de koppels 174 stuks gevangen met een gewicht van 7090 gr. Helaas drie koppels zonder vis.

Na het aanvoeren in vak C bleef het op veel plekken akelig stil. Sporadisch werd er wat gevangen, redelijke voorn, maar in een tempo dat niet veel beloofde. Echter zit hier ook weer een koppel waarbij het veel beter ging dan de rest. Remco Weijers - Wil Weijers kregen op een gegeven moment de vis erop en wisten beide heren een leuk netje vis te vangen. Henk Bargeman - Dick van Rijssen zaten in het begin redelijk in de vis maar daarna vil het helemaal stil.
Om toch het beste eruit te halen begon Henk stijf onder het kantje te vissen en zo wist hij nog enkele mooie baarzen te vangen. Vakwinst ging uiteindelijk naar Remco Weijers - Wil Weijers met 58 stuks en een gewicht van 3318 gr., goede tweede Henk Bargeman - Dick van Rijssen (43 stuks, 2270 gr) en op gepaste afstand koppel Hennie Wildenborg - André Nijman (13 stuks, 628gr.). In totaal is in Vak C 144 stuks gevangen met een totaal gewicht van 7712 gr.

Einduitslag Open Koppel 2017: 1. René Wilderink - Jan Galgenbeld, Haaksbergen 100 stuks, 4915 gr.; 2. Gerrit Oosterholt - Toon Heinsman, Groenlo, 74 stuks, 3800 gr.; 3. Remco Weijers - Wil Weijers, Velp, 58 stuks, 3318 gr. In totaal zijn er door 29 koppels 841 stuks gevangen met een totaal gewicht van 29.367 gram.
In 2018 is er geen Open koppel, in plaats daarvan word het derde Open NK trio's (teamwedstrijd voor drie personen ) gevist.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>