Zanger Bjorn Wouter van de band Floyd Rose. Foto: Kyra Broshuis
Zanger Bjorn Wouter van de band Floyd Rose. Foto: Kyra Broshuis

Geslaagde zevende editie PigPop

Algemeen

BELTRUM- Het festival PigPop dat afgelopen weekend weer werd gehouden bij het terrein bij Halfweg in (voor-)Beltrum is bij uitstek een uitje voor het hele gezin én heeft zijn bestaansrecht bewezen. De zevende editie is weer uitstekend georganiseerd en heeft een vaste plek verworven in de lijst van succesvolle festivals. Gedurende het tweedaagse evenement met muziek, entertainment en sport zijn er activiteiten voor jong en oud. In de avonduren blijven de allerjongsten thuis en is het keihard feesten voor de (jong)volwassenen.

Door Kyra Broshuis

Papen moet bier halen
Vrijdagavond is de start van het festival met een volleybaltoernooi. De verschillende teams luisteren naar prachtige namen zoals de topper 'Papen, ga eens bier halen!' Na afloop is het gezellig in de tent met maar liefst vier verschillende muzikale optredens. Ook Mart Hillen, de gitaarvirtuoos uit Lichtenvoorde, speelt op het festival als gitarist bij de band Floyd Rose met als zanger Grollenaar Bjorn Wouters. Dé publiekstrekker, The Boss Brothers, spelen op het eind van de avond. Op zaterdag laat het PigPop zien dat het festival voor werkelijk alle leeftijden is. Jong en oud is aanwezig. Er is een bingo, een circusvoorstelling in het zogenaamde Biggenparadijs en een heus FIFA-toernooi in het Danspaleis. Ook is er het vogelschieten voor de jeugd waarbij Guus te Woerd over het beste schot blijkt te beschikken. Hij is de jeugdkoning van PigPop. Mede dankzij het mooie weer blijven veel mensen hangen en 's avonds is het genieten van muziek in de meest verschillende uitvoeringen. In drie tenten, de PigPub, Jailhouse en Danspaleis, zijn tien muziekacts te zien, voor elk wat wils. De band Pulse is winnaar van KUDO (Kom Uit De Oefenruimte), een wedstrijd tussen 13 bands die bij Rockcafé Taste in Groenlo is gehouden. Pulse bleek daar de meeste stemmen te hebben gekregen en heeft de eer te mogen spelen op PigPop.

De band speelt door
Pijnlijk en hilarisch tegelijk is het moment op zaterdagavond waarop gitarist Gerwin Beuving van de band 'Kisjeskearls' door het podium zakt. Tot grote vreugde van de toeschouwers speelt hij gewoon verder. Terwijl de organisatie het podium hersteld, speelt de band door. De beelden zullen ongetwijfeld veel gedeeld worden deze week. De organisatie van het festival is zeer tevreden over de afgelopen editie. "Het waren weer twee prachtige dagen. Alles is in een zeer gezellig, gemoedelijk en knusse sfeer verlopen en we hebben ontzettend veel positieve reacties mogen ontvangen", zegt Luc Nijhuis van PigPop

Uitslagen volleybal: 1. FC Plakbal, 2. Hop hop hop Odop in Galop, 3. Waar is Ewald?! Winnaar FIFA toernooi: Loek te Woerd. Jeugdkoning: Guus te Woerd.

Pigpop wordt volgend jaar gehouden op 25 en 26 mei.


www.pigpop.nl

In gemoedelijke sfeer werd er een biertje gedronken. Foto: Kyra Broshuis
Sportiviteit tijdens PigPop. Foto: Kyra Broshuis
De winnaar van het vogelschieten, Guus te Woerd, met zijn vrienden. Foto: Kyra Broshuis
Sporters ogen ontspannen. Foto: Kyra Broshuis
Veretier voor het hele gezin. Foto: Kyra Broshuis
Dj's draaien in het danspaleis. Foto: Kyra Broshuis
Volop actie op PigPop. Foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant