Erik van Lent (l) en Henk Goossens op de duofiets van de mobiliteitspool bij de Molenberg. foto: Kyra Broshuis
Erik van Lent (l) en Henk Goossens op de duofiets van de mobiliteitspool bij de Molenberg. foto: Kyra Broshuis

Uitbreiding mobiliteitspool Groenlo

GROENLO- De mobiliteitspool bij de Molenberg in Groenlo is uitgebreid met een duofiets en een rolstoel. In totaal heeft de pool nu de beschikking over 6 rolstoelen, een duofiets met ondersteuning en een scootmobiel. Inwoners van Groenlo kunnen de vervoersmiddelen een halve of een hele dag lenen. Aan de uitleen van de scootmobiel is wel een rijvaardigheidstest verbonden. Die wordt verzorgd door een ergotherapeut in de Molenberg.

Door Kyra Broshuis

In de hele gemeente
Wethouder Jos Hoenderboom die WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in zijn portefeuille heeft, zegt dat de mobiliteitspool precies past bij die maatschappelijke ondersteuning. "De gemeente Oost Gelre wil graag hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben zodat zij ook mee kunnen doen in de maatschappij. De kernwaarden ontmoeten, bewegen en meedoen zijn hierbij erg belangrijk. We hebben op verschillende plaatsen in onze gemeente dit soort initiatieven. Ook Lichtenvoorde heeft al een rolstoelpool en wel bij Woonzorgcentrum Careaz Antoniushove. Daar staan vijf rolstoelen die mensen die slecht ter been zijn kunnen lenen. Dit geldt inmiddels ook voor Lievelde, waar een uitleenrolstoel staat in het Bernard Vos Clubhuus. Deze kan via de KBOPZ (samenwerking tussen de KBO, St. Paulusparochie Locatie Lievelde en de Zonnebloem Lievelde) worden gereserveerd. Vanochtend is de mobiliteitspool in Zieuwent geopend waar ze nu de beschikking hebben over een rolstoel en een duofiets met ondersteuning."

Ook voor langere ritten
De eerste rit met de duofiets in Groenlo is voor Erik van Lent die door Henk Goossens van de rijwielzaak vakkundig wordt geïnstrueerd. De fiets is bij Goossens in onderhoud en de firma heeft gratis een extra accu ter beschikking gesteld. "Ik wil graag dat de mensen onbezorgd kunnen fietsen qua afstand. Nu kunnen zoveel kilometers maken als ze willen. Prachtig dat dit mogelijk is.", aldus Goossens. De uitleen van de rolstoelen, de duofiets en de scootmobiel wordt geregeld vanuit de receptie van De Molenberg.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>