Plansjet houdt veel publiek bezig. Foto: PR
Plansjet houdt veel publiek bezig. Foto: PR

Veel publiek Vestingdag

GROENLO - De Vestingdag van zondag 16 juli in Groenlo bleek een schot in de roos en trok 2500 tot 3000 bezoekers. De bezoekers waren voornamelijk toeristen die in de Achterhoek verbleven. Groenlo was deze middag weer even terug in de tijd met talloze ambachten. Plansjet uit België die op het plein van de Oude Calixtus speelde, spande de kroon qua publieke belangstelling. Het middeleeuwse poppenspel werd druk bezocht en er was intensieve interactie met het publiek. Ook El Castok met 't Sen van Saeftinge trok veel bekijks. Ook voor de kinderen was er veel te doen: bij nar Hans konden ze ballonfiguren laten maken en bij Baroen konden ze een opleiding volgen tot musketier. Ook een tolletje laten maken en meedoen aan t schietspel waren vermaakmogelijkheden voor de jonge bezoekers. Goochelaer Wautier verbaasde het publiek met z'n middeleeuwse goocheltrucs.

De bezoekers konden ook de vaste Grolse trekkers aandoen: de kerkers bezoeken, de toren beklimmen van de Calixtus en het multimediaspektakel bekijken in de Oude Calixtus. De VVV had het druk en Huijs Basten Asbeck (Nieuwestraat) en galerie Neuray in de Mattelierstraat waren ook open. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo was aanwezig en kon weer een aantal nieuwe leden bijschrijven.

Organisator van deze Vestingdag, Erik Mentink, kreeg vaak te horen waarom de dag tegelijk wordt gehouden met de Zwarte Cross. Dat zou toch niet handig zijn? Mentink hierover: "De campings zitten vol in de Achterhoek en niet iedereen gaat, kan of wil naar de Zwarte Cross. Dat blijkt dus ook weer uit te komen op de Vestingdag in Groenlo qua publieke belangstelling."

De tweede en laatste Vestingdag is op zondag 6 augustus met onder andere een grote kunstmarkt in de Beltrumsestraat.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>