De acht jubilarissen van Muziekvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes
De acht jubilarissen van Muziekvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Muziekvereniging Groenlo huldigt acht jubilarissen

Algemeen

MuziekMarathon op zondag 29 oktober

Door Theo Huijskes

GROENLO - Muziekvereniging Groenlo (voorheen Leo Harmonie) die deze maand 90 jaar bestaat, is ondanks haar respectabele leeftijd nog steeds springlevend. Dit bleek afgelopen zondag nog eens tijdens een georganiseerde feestelijke ledendag, waarbij een achttal jubilarissen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werden gezet. Een en ander vond plaats bij Leemland Activiteiten & Zorg. Dankzij het stralende weer vond de bijeenkomst met name in de open lucht plaats en stond hoe kan het anders in het teken van de muziek.

Het was voorzitter en tevens spreekstalmeester Frank Raben, die de leden en hun familie meenam door het programma en daarbij niet onvermeld liet dat de vereniging trots is op haar ledenaantal van 110, verdeeld over het orkest, shuffle, De Knolle en de verschillende jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen. "Met een circa 65 leden tellende jeugdafdeling maken wij het spreekwoord 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. In deze club zit nog steeds voldoende muziek!", aldus Raben.

Huldigingen
Namens de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) was bondsafgevaardigde Gerrit Graffelman aanwezig om niet alleen Muziekvereniging Groenlo zelf een oorkonde te overhandigen, maar tevens om de jubilarissen te huldigen. Daarbij ging extra aandacht uit naar Erelid Wim Wicherink, die inmiddels 80 jaar lid is van de vereniging. Wicherink maakte als klarinettist altijd deel uit van het harmonieorkest en De Knolle. In verband het het 65-jarig lidmaatschap mochten achtereenvolgens Ton ten Brincke, Henk Ebbers en Bertus Roerdink een speld met oorkonde in ontvangst nemen. Hetzelfde gold voor Fons Walterbos vanwege het 50-jarig lidmaatschap. Jos Bos en Peter Woertman zijn inmiddels 40 jaar lid. En de enige dame in het gezelschap: Esther Harbers, maakt een kwart eeuw deel uit van Muziekvereniging Groenlo. Daarnaast heeft het MVG-bestuur besloten om het aantal Ereleden uit te breiden van twee naar vijf. Naast de reeds aanwezige Ereleden Thea Laarveld en Wim Wicherink kregen vanwege het leveren van een bijzondere prestatie nu ook Ton ten Brincke, Henk Ebbers en Bertus Roerdink dit verdienstelijke predicaat toebedeeld.

MuziekMarathon
Nadat namens de drie verenigingscommissarissen Jan Reukers, Wiljon Wellink en Peter Konings, de laatstgenoemde een felicitatiewoordje had gesproken, was het Jan Klein Gunnewiek die als woordvoerder van De Knolle de vereniging, in het kader van het oprichtingsjaar 1927, een cheque aanbood ter waarde van 1927 euro.

Na een in alle opzichten geslaagde verenigingsdag is nu alle aandacht gericht op de grote finale van het jubileumjaar: de MuziekMarathon, die op zondag 29 oktober van 10.00 uur tot 22.00 uur wordt gehouden in SCC De Mattelier. Een muziekdag voor het gehele gezin, waarbij naast de organisatie van diverse activiteiten alle onderdelen van de muziekvereniging acte de présence gaan geven. Een hoogtepunt tijdens deze dag wordt gevormd door de dirigeerwedstrijd 'De Grolse Maestro', waarbij een aantal bekende Grollenaren, die dan beoordeeld worden door een deskundige jury, het grote orkest zullen gaan dirigeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant