Grolse handbaldames pakken volle winst

Algemeen

GROENLO - Op een regenachtige zaterdagavond, 7 oktober, gingen de dames van Grol 1 naar Enschede voor een potje handbal tegen Cabezota. Na de overwinning van vorige week hadden ze goede moed en het voornemen er weer vol voor te gaan. Het resulteerde in een winst van 20-23.

Grol begon matig aan de partij. Er was veel balverlies, ballen op de paal en weinig concentratie. Na enkele minuten stond Grol achter met 3-1. Uiteindelijk vonden de dames hun draai in het spel waardoor ze inliepen op de meiden van Cabezota. Grol kon vrij schieten vanaf de negen meter, omdat de Enschedese handbalsters niet uitkwamen. Na de eerste 30 minuten was de stand 10-12 in het voordeel van Grol. In de rust kregen de dames een goede oppepper van de twee coaches waardoor ze met positieve energie het veld in gingen voor de tweede helft. De dames van Grol begonnen sterk, met een mooi openingsdoelpunt van afstand. Grol deed het zo goed dat de stand op een gegeven moment 14-20 was. De dames staan bekend om hun '5 minuten dip'. Deze hebben ze de tweede helft zeker gehad. Ondanks dat hield Grol stand en hebben ze de twee punten mee kunnen nemen Groenlo. Grol - Cabezota eindigde in een stand van 20-23.

Damesrecreanten HV Grol behaalt allereerste overwinning
Vrijdagavond 6 oktober, de start van een nieuwe competitie en dus nieuwe kansen voor de dames recreanten van HV Grol. De eerste tegenstander is HCW uit Winterswijk en met een streekderby als deze zit dan ook meteen de tribune vol. Nadat de scheids heeft aangefloten is het Marieke die met een sprongschot Grol op voorsprong brengt. Daarna weet HCW snel twee tegentreffers te schoren. Grol zet een stapje bij, met name in de verdediging wordt er hard gewerkt. Schuiven, aansluiten, voor en weer naar achter. Het vele speed-ladder-werk dat de dames in de trainingen hebben geprobeerd uit te voeren lijkt toch ergens goed voor te zijn. Dan weten de Mariekes twee maal te scoren en Grol komt al snel weer voor. Lucie weet al storend de bal te onderscheppen en met een break wordt de stand 4-2. Dion staat als nieuwe keeper sinds dit seizoen het doel te verdedigen alsof ze nooit anders heeft gedaan. Maar zoals ook de beste keepers nog wel eens overkomt ging er toch nog een bal door de benen. Grol komt achter met 4-5. Er moet wat gebeuren. Wederom Marieke die uit sprongschot schoort. Norty volgt haar voorbeeld waardoor de eerste helft eindigt in een ruststand van 6-5.
Na de rust scoort HCW snel, 6-6. Grol gaat het tempo verhogen en Jolanda weet met een mooi doelpunt vanaf de cirkel te scoren. HCW krijgt het moeilijk, speelt met minder overtuiging en komen niet meer door de verdediging van Grol heen. Evelien, keepster in de tweede helft, speelt de ballen snel naar voren en door breaks van Jolanda, Rianne en Dion komt Grol op een veilige voorsprong. HCW weet niet meer te scoren. Eindstand 10-6.
Dames recreanten behalen hun allereerste overwinning. Zij weten na één wedstrijd al meer punten te behalen dan vorig jaar in een heel seizoen.

Opnieuw winst voor dames 2 HV Grol
Zaterdagavond 7 oktober speelde HV Grol dames 2 hun eerste uit wedstrijd in Hengevelde tegen W.H.C. 3. De dames van Grol begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. De start van de wedstrijd was moeizaam. Na zeven minuten stond het nog steeds 0-0. De dames van beide teams speelden erg gehaast waardoor er onnodig balverlies was. Na de moeizame start was het Marijn Klein Gunnewiek die door een mooi sprongschot de dames van Grol op 1-0 voorsprong zette. In het begin bleef het gelijk op gaan. Naarmate de eerste helft vorderde, bouwden de dames van Grol hun voorsprong uit. Dit resulteerde in een ruststand van 5-8 in het voordeel van Grol. Tijdens de rust spraken coaches Xander en Hennie het team motiverend toe. De dames kregen de opdracht mee om minder statisch te verdedigen en om bal-zeker te spelen. De tweede helft verliep voorspoedig. De voorsprong werd uitgebouwd, mede door twee zuivere zeven-meters van Chantal Grothe. Ondanks dat de dames niet goed op elkaar ingespeeld waren, wist Marije Kok toch drie maal het net te vinden vanuit de linkerhoek. Dames 2 verzwakte naarmate het einde vorderde. Mede door een aantal goede reddingen van keepster Sandra Levers resulteerde de wedstrijd in een eindstand van 10-17 in het voordeel van Grol.