Tienjarig bestaan jeugdbrandweer. Foto: PR
Tienjarig bestaan jeugdbrandweer. Foto: PR

Tien jaar jeugdbrandweer gevierd

OOST GELRE - De Jeugdbrandweer Oost Gelre bestaat tien jaar, dat werd gevierd met een lunch, een receptie, een heerlijk diner en leuke activiteiten.

Het tien-jarig bestaan van de Jeugdbrandweer Oost Gelre werd op zondag 8 oktober gevierd met de leden, oud-leden, ouders, leiders, bestuur en andere genodigden. Het programma begon met een lekkere lunch met de leden, leiders en bestuur. Daarna werd de kennis van zaken op brandweergebied getest door middel van een quiz via de mobieltjes. Dit werd zeer fanatiek gespeeld.

De receptie werd zeer goed bezocht, de voorzitter van de jeugdbrandweer, Hennie van den Mosselaar, gaf de aanwezigen een overzicht van de activiteiten die de afgelopen tien jaar gedaan zijn met de leden en hij benadrukte de goede sfeer in de groep, waar iedereen in opgenomen wordt.

De locoburgemeester, Marieke Frank, zei in een toespraak dat de gemeente zich zeer bewust is van het belang van de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de brandweer. Er zijn al vier oud-leden daadwerkelijk doorgestroomd naar de brandweer van Lichtenvoorde en Groenlo.

De feestdag werd besloten met een heerlijk diner. Daarna kregen alle leden, leiders en bestuur een mooie jas en badhanddoek met het logo van de jeugdbrandweer erop geborduurd en werd iedereen bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren. Er is een groepsfoto gemaakt van de trotse groep, mét de nieuwe jassen. Jongeren die interesse hebben voor de jeugdbrandweer, de actie, de spanning, de kameraadschap onder elkaar, kunnen zich opgeven. Vanaf 12 jaar kan men lid worden. Aanmelden kan door een maitje te sturen naar hvandenmosselaar@vnog.nl De jeugdbrandweer zoekt nog actieve leden om het jeugdkorps te komen versterken.

reageer als eerste
Meer berichten