De Mattelier is klaar voor de open dag. Foto: PR
De Mattelier is klaar voor de open dag. Foto: PR

De Mattelier opent haar deuren

Open huis op zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 16.00 uur

GROENLO - Op vrijdag 29 september was de officiële opening van sociaal cultureel centrum De Mattelier. Een prachtige dag, waar alle genodigden volop van genoten hebben. De verbazing en het enthousiasme over De Mattelier waren groot.

Op zaterdag 14 oktober is er van 11.00 tot 16.00 uur een open huis voor iedereen in Groenlo en omgeving die geïnteresseerd is om het nieuwe multifunctionele gebouw te komen bekijken. De Mattelier zet dan al haar deuren open en biedt ook alle verenigingen en organisaties die gebruik maken van de locatie de gelegenheid zich te presenteren aan het publiek dat die dag een bezoek kan brengen aan De Mattelier.

Vanaf begin 2016 is er in de eerste plaats door aannemer Beltim en de vele onderaannemers heel hard gewerkt aan de vernieuwbouw van het oude Hamelandgebouw. Het bouwteam heeft dit project begeleid en goede banen weten te leiden. Dat is allemaal in goede harmonie verlopen. Wat absoluut niet onvermeld mag blijven is dat er door de vrijwilligers van De Mattelier tijdens het gehele project maar vooral vanaf april van dit jaar ontzettend veel werk verzet is. Al die inzet heeft er voor gezorgd dat er een prachtig mooi nieuw gebouw staat waar het bestuur, de directie, de gebruikers en de vrijwilligers in ieder geval ontzettend trots op zijn. Wie op 14 oktober een kijkje komt nemen in De Mattelier, begrijpt wellicht waarom iedere betrokkene zo trots is op het nieuwe gebouw.

De Mattelier is er primair voor de (culturele) verenigingen in Groenlo om te kunnen repeteren, vergaderen en om een concert of voorstelling te geven. Ten tweede pretendeert De Mattelier de centrale ontmoetingsplek voor Groenlo en omgeving te zijn / worden. Een locatie waar je makkelijke binnenloopt, mensen ontmoet, een kopje koffie drinkt, een krantje leest, even een praatje maakt maar vooral ook gezelligheid vindt. De Mattelier biedt diverse organisaties onderdak bij wie het ontmoeten centraal staat. Denk aan De Stadskamer (per 1 november), het Taalcafé en het Repaircafé. Verder biedt men een kleinschalig en lokaal theater, een filmhuis (samenwerking met Het Doek in Lichtenvoorde), een creatieve werkplaats om bijvoorbeeld te schilderen, boetseren, speksteen bewerken, een continue kunstexpositie en verder worden diverse ruimtes verhuurd aan organisaties, bedrijven, verenigingen voor vergaderingen, workshops, cursussen, seminars, presentaties en beurzen. Kortom, een gebouw waar vele activiteiten naast elkaar kunnen plaatsvinden en het ontmoeten oftewel het sociale aspect een belangrijke rol speelt.

Wie ook zo benieuwd is hoe het er binnen uit ziet, kan zaterdag 14 oktober terecht bij het open huis van De Mattelier. De deuren staan open van 11.00 tot 16.00 uur. Ingang via de zijkant (zijde oude Rabobank). Er kan een vrije rondgang door het gebouw gemaakt worden en daarnaast zullen veel verenigingen die aan De Mattelier verbonden zijn zich aan het publiek presenteren door middel van een stand met informatie of door een optreden op het podium van de theaterzaal. De hele dag zal er een programma zijn. De presentatie is in handen van Marlies Claasen, presentatrice bij Omroep Gelderland.

reageer als eerste
Meer berichten