Columns

Frank Zand | Speciaal

Speciaal

Er zijn ook in mijn/onze directe omgeving steeds meer mensen die speciaalbiertjes (één woord) brouwen. Als er heel veel speciaal is, wordt het natuurlijk wel iets minder speciaal.

Misschien is het iets voor een hekje. #ikook.

Misschien ga ik het binnenkort zelf ook wel doen. Iets met een stevige body en een fijne afdronk en alleen bedoeld voor meerderjarigen.

Het zal lastig zijn voor die speciaalbiertjes om door te dringen tot de volksfeesten, kermissen, carnavals en feesttenten en natuurlijk festivals. 12 bier en - hup dan - 2 cola is toch sneller besteld dan 1 dubbele trappist, 2 Welshe ambertjes, 2 Hanneke Kolkmans, 3 Hanneke Kolkmans alcoholarm, 1 gekruide triple, 2 granaatappelbokjes, 1 pils, 1 alcoholvrij, 1 cola, 1 cola light en 1 cola zero. En dan is er natuurlijk geen cola zero omdat er Pepsi wordt geschonken, dus dan neem je in plaats daarvan maar 1 cola max.

Ik wil trouwens niet spotten met dat #metoo-gedoe. Het is een serieuze zaak.

Ik heb er persoonlijk niet mee te maken gehad - althans bij Achterhoek Nieuws niet - ik heb mijn lichaam nooit in de strijd hoeven te gooien of te leggen om een wekelijkse column te krijgen; ik ben nooit gedrogeerd met speciaalbier of wat dan ook.
We zijn terug bij die andere (donker)blonde rakkers: speciaalbieren.
In Groenlo opent volgend jaar (bier en weder dienende) het Brouwersnös. Daar wordt onder andere een in Zieuwent bedacht biertje gebrouwen, of in elk geval een in Zieuwent bedachte naam.
En over de gemeentegrenzen is Wentersch al een tijdje in de lucht en de lever.

In Oost Gelre is zelfs een straat die Bierbrouwer heet.
En de oude/nieuwe Twenteroute die uitkomt bij de Grolsch in Boekelo heet N18. Niks 18. Dat kan geen toeval zijn.

Er zijn in Oost Gelre biergenietschappen, er is een whisky society (verschil moet er zijn).

Wijndrinkers zijn nog niet zo georganiseerd, bij mijn weten. Een deel van wijngaard de Besselinkschans in Lichtenvoorde (eigenlijk Lievelde, maar Lichtenvoorde is SEO-technische gunstiger) wordt zelfs Zwarte Cross-terrein. Wijn verliest domein.

Maar, pas op: rijden onder invloed is een misdrijf, je krijgt een justitiële aantekening, soms moet je een cursus volgen of zelfs je rijbewijs inleveren.
Dat heb ik allemaal gehoord van een vriend van mij, diezelfde die in Berlijn was geweest toen de muur er nog stond (zie de column van vorige week).
Ik zag trouwens Harrie Jekkers bij #dwdd en hij zweeg het dood.

reageer als eerste
Meer berichten