Enkele koorleden op de Halve Maan, waar de wandeltocht voorbij komt. Foto: Henri Walterbos
Enkele koorleden op de Halve Maan, waar de wandeltocht voorbij komt. Foto: Henri Walterbos

'Vocales' speculaastocht ten bate van jubileumjaar

GROENLO - 'De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.' Zingen tijdens het wandelen, vroeger heel gebruikelijk. Het geeft sfeer en verbondenheid. Bovendien het nuttige met het aangename verenigen. Ter gelegenheid van het aanstaande jubileumjaar van Vocales organiseert het voormalige Groenlo's Jongerenkoor een wandeltocht op zondag 26 november om zo wat geld te kunnen genereren voor haar 50 jarig jubileum en voor apparatuur.

Door Henri Walterbos

"We bestaan in 2018 50 jaar en hebben een aantal ideeën die we dan uit willen voeren. Hiervoor is geld nodig dus organiseren we bijvoorbeeld een wandeltocht," aldus Lea Voerman over het initiatief. "Wandeltochten zijn zeer populair," vult Marieke Wolterink aan. "Een tiental dames van ons koor vormt met elkaar een wandelclubje, dus vandaar de keuze voor een wandeltocht. Iedereen van het koor kan hier dan aan meehelpen." De wandeltocht is voor zowel voor volwassenen als kinderen een aangename zondagmorgen-besteding. "Voor kinderen is de wandeltocht van vijf kilometer één grote verrassingstocht, met onderweg leuke Sinterklaasspelletjes en enkele pieten die er bij zijn. De invulling van de route voor de kinderen is uitgezet door enkele juffen binnen ons koor," vertelt Wolterink. De routes van drie afstanden lopen door Groenlo en er omheen, en zijn door de koorleden zelf uitgezet.

Sinterklaasspelletjes voor kinderen
De wandeltocht is zeer laagdrempelig. Afstanden waar uit gekozen kan worden zijn vijf kilometer, speciaal voor kinderen, met sinterklaas spelletjes onderweg, op de pauzeplek en aan het eindpunt, en tien en vijftien kilometer. Op de pauzeplek van de tien en vijftien kilometer is er muziek en zang, verzorgd door enkele leden van het koor, met Tonny Groot Kormelink op gitaar. Vertrek en eindpunt is Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier. Bij terugkomst is er voor iedere deelnemer een warme kop soep. Ook hierbij klinkt muziek, verzorgd door koorleden en Tim Ebbers op gitaar. Vertrekken kan tussen 9.00 en 10.30 uur. Kosten bedragen 6,50 euro inclusief koffie en iets lekkers. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. Meer info: Facebook Vocales

Jubileumjaar
Met het naderen van het einde van het jaar werpt de schaduw van het jubileumjaar zich al vooruit. Ideeën te over die leven binnen het hechte en actieve koor. Tijdens haar activiteiten wordt de medemens niet vergeten. In juni nam het koor nog actief deel aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre en haalde hiermee geld op voor het KWF. In 2018 staan onder meer een jubileumconcert gepland, een feestavond en een weekend weg met het eigen koor.

reageer als eerste
Meer berichten