Een duel uit de bekerwedstrijd. Foto: Marcel Houwer
Een duel uit de bekerwedstrijd. Foto: Marcel Houwer

Monsterscore Grol in beker tegen SVBV uit Barchem

GROENLO - Het zag er in de eerste helft en het begin van de tweede helft niet naar uit, maar met elf doelpunten in 30 minuten zette Grol een monsterscore neer. Het won met 2-12 tegen hekkensluiter in de vierde klasse C SVBV uit Barchem.

Grol kwam zelfs twee keer op achterstand. In de vierde minuut gingen Tim Leusink en Wessel Arink op een terugspeelbal van Mathijs Warnar in de fout, waardoor Barchem eenvoudig kon binnenschuiven: 1-0. De rest van de eerste helft was het balbezit voor Grol, maar dit leverde slechts enkele kansen op. De grootste was voor Luc Berentsen die vlak voor de doellijn een niet te missen bal toch nog over het doel wist te krijgen. Na een half uur maakte Grol gelijk. Een vrije trap van Quint Kristen werd door Jordy Oonk van dichtbij ingekopt: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zag alles er anders uit. Sander Hoopman bracht met Mart Zieverink een extra spits in. Ging het in de eerste helft moeizaam, in de tweede helft leek alles te lukken Alhoewel, Grol kwam eerst nog op achterstand. De snelle linksbuiten van Barchem omzeilde de verdediging en joeg de bal in de touwen: 2-1. Mart Zieverink scoorde met een snoeiharde rebound de gelijkmaker: 2-2. Na de 2-3 van de voet van Jordy en nadat Michel Kamphuis in het veld was gekomen op de linksbuiten-positie ging de trein pas echt lopen. In slechts achttien minuten liep Grol uit naar maar liefst 2-12. Barchem werd knockout gespeeld. De doelpunten vielen als volgt: 2-4: simpele binnentikker van Jordy Oonk bij de tweede paal na aangeven van Wouter Rexwinkel. 2-5: Wouter wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af en schuift bal beheerst langs de doelman. 2-6: voorzet Michel Kamphuis van links en Luc Berentsen kopt tegendraads in de kruising. 2-7: Michel Kamphuis schiet à la Arjen Robben vanaf twintig meter bekeken in de linker kruising. 2-8: voorzet Bjorn te Braake wordt door Mart Zieverink bij tweede paal binnengetikt. 2-9: Jordy schermt bal af en schiet vanuit de draai binnen. 2-10: Jordy schiet tegen de lat en Wouter schiet de rebound binnen. 2-11: Mart Zieverink kopt binnen na voorzet van Quint Kristen. 2-12: Michel wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af. Hij legt breed op de meegekomen Jordy die eenvoudig binnentikt.

Hiermee was de deklassering compleet. Grol bereikt hiermee eenvoudig de volgende bekerronde. Zondag speelt Grol weer competitie. Uit tegen koploper DCS in Zevenaar. Aanvang: 14.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten