Hv Grol B1 meiden winnen, Stevo maatje te groot voor Grol dames 1

Algemeen

GROENLO - Op zaterdag 11 november mochten de meiden van Hv B1 uit spelen tegen DFS B1. De meiden namen de punten mee naar Groenlo, ze wonnen met 8-12.

Het team uit Groenlo begon sterk en dat vertaalde zich direct naar het scorebord. Na ongeveer tien minuten was er een voorsprong van 0-4. De voorsprong had eigenlijk zelfs nog hoger kunnen zijn, maar de meiden hadden veel last van de gladde bal waarmee gespeeld werd. De bal schoot steeds uit de handen van de speelsters, waardoor het lastig was om laag te gooien. Met deze mooie voorsprong op zak ging Grol steeds meer mee in het langzamere tempo van de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal doelpunten tegen, het team ging de rust in met 3-6. In de tweede helft liep de stand redelijk gelijk op, maar Grol wist de voorsprong toch te behouden. Eindstand 8-12, de punten gingen mee naar Groenlo. Het team was het erover eens dat het niet de beste wedstrijd was voor hen, maar ook de mindere wedstrijden winnen is erg belangrijk.

Stevo een maatje te groot voor dames 1
Laat op de zondagmiddag reden de dames van Grol naar Geesteren, Overijssel. Nadat de A-jeugd een gelijk spel eruit wist te halen was het de beurt aan dames 1 om zich te bewijzen tegen Stevo. Al snel na het fluitsignaal speelden de dames van Stevo een snel spel met veel druk. Het was duidelijk zichtbaar dat de dames van Grol hier moeite mee hadden. Hierdoor kwam Stevo op een voorsprong. Grol maakte de kansen niet af waardoor ze niet dichterbij kwamen. De teams gingen de rust in met 13-8 op het scorebord in het voordeel van Stevo. In de rust werd duidelijk gemaakt dat de dames van Grol hun eigen spel moesten gaan spelen en daarbij rust te houden. Er werd veel op goal gegooid, maar de keeper van Stevo stond goed haar mannetje. De dames van Stevo bleven bij hun snelle aanvallen en dit werd beloond met veel doelpunten. Grol kon hier niet tegenop waardoor Stevo verdiend heeft gewonnen met 24-13. Volgende week spelen de dames van Grol op zaterdagavond thuis tegen TVO om 20.00 uur.