Afbeelding

Frank Zand | Xmissers

Algemeen Columns

Xmissers

Ik schrijf deze column onder het vierde kaarsje van de adventskrans. Als de volgende column verschijnt is Kerstmis alweer voorbij en is er hopelijk eindelijk eens blijvend vrede op aarde.

Zelfs tussen Israël en de Palestijnen en tussen Oost Gelres VVD-raadslid Kees Porskamp en oud-burgemeester van Oost-Gelre (de eerste) Henk Heijman. Porskamp vindt dat Heijman erop los declareerde en dat dat allemaal met de mantel der liefde werd bedekt, die mantels die er in twee maten zijn.

Heijmangate leek afgerond en ergens tussen tapijt en doofpot terecht te komen, maar nu blijkt het rapport dat (on)handige Henkie vrijpleitte officieel een staaltje prutswerk te zijn. Het rapport had trouwens vooral betrekking op Henks declaratie-avonturen in Bussum, waar hij na Oost-Gelre burgemeester werd en blijkbaar bleef doen waar hij (niet zo) goed in was. Of hij daar naar toe reisde op een Beltrumse racefiets en of die racefiets wel was betaald, weet ik niet precies meer. Maar dit is ook een goedkope column, geen duur rapport.

De internationaal werkende Porskamp kan nu zeggen: "I hate to say 'I told you so', but I told you so!" Hij kan dat zeggen want hij spreekt uitstekend Engels.

Van de grotemensenpolitiek over naar de wereld van de kleine man die zich door het leven moet slaan. Ik dus. De vrede op de vierkante meter was namelijk kantje boord in een Oost Gelrese supermarkt, natuurlijk in mijn kassarij. Een meneer met een klein snorretje (ik weet niet of dat relevant is, maar toch meld ik het even) doet enorme kerstboodschappen, het kassameisje scant alle producten en vervolgens gaat die meneer eerst alles in een tas en een doos pakken en dan pas afrekenen.

Doe dat nooit meer terwijl ik in een rij sta en voor een deadline. Ik kon het niet geloven, het duurde wel drie of vier kostbare minuten. Ik dacht nog: is dit het echte leven, of is dit alleen maar fantasie? Mamma Mia, laat me gaan.

Gelukkig mocht ik de spaarzegeltjes hebben van een mevrouw die ook in de rij stond, tussen de man met het snorretje en mij. Haar wens ik wel alvast een prachtig 2018.

De rest wens ik dat volgende week wel. Nu in elk geval al wel mooie kerstdagen gewenst. Ik heb al een fijne kerstgroet op de voicemail staan, ik denk van die mevrouw van die zegeltjes. 'U heeft 1 nieuw bericht' en dan komt zij met 'Schlaf wohl, du Himmelsknabe'. Ingesproken om 6 uur 9. Ik voelde me Herbstmeister, ik ook al.

En nu vakantie, lichamelijke ontspanning na gedane arbeid. Henk H. zou zeggen: financiële ontspanning na gedane declaraties.

Peace

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant