Mariëtte Terbraak (rechts), directieassistente van Probroed & Sloot, reikte de cheques uit. Foto: Ferry Broshuis
Mariëtte Terbraak (rechts), directieassistente van Probroed & Sloot, reikte de cheques uit. Foto: Ferry Broshuis

Scouting Groenlo, Kermisvereniging Eefsele en dorpshuis Harreveld elk verrast met 1000 euro

Algemeen

Probroed & Sloot deelt uit

Door Ferry Broshuis

GROENLO - Broederij Probroed & Sloot doneert al gedurende een reeks van jaren jaarlijks een financiële bijdrage aan verenigingen en instellingen in de omgeving. Het personeel van het bedrijf draagt de goede doelen voor aan de directie. Deze keer was er een bijdrage voor Scouting Groenlo, voor Kermisvereniging Eefsele en voor dorpshuis 't Kempken in Harreveld. Ze konden elk 1.000 euro in ontvangst nemen.

Hoe is dat zo gekomen, die gulle donatie van de kuikenbroederij? Jaren geleden kwam er via een onderzoek onder het personeel naar voren, dat de medewerkers eigenlijk niet voldoende vers fruit aten. Dat zou beter kunnen en daardoor zouden de werknemers zich ook gezonder gaan voelen. Toen kwam de gedachte op voor twee stuks fruit per werknemer per dag te zorgen. Dat verse fruit wordt nu elke werkdag geleverd. Wellicht geïnspireerd door het gezondere voedingspatroon besloot het personeel vervolgens om jaarlijks een geldinzameling te houden voor goede doelen en de opbrengst daarvan wordt door de directie dan nog eens verdubbeld.

En afgelopen woensdag was het weer zover: representanten van de drie uitgekozen verenigingen waren present en namen in dankbaarheid de prachtige cheque in ontvangst. Daarvoor hadden Colin Klein Gunnewiek van de personeelsvereniging van Probroed & Sloot en Iwan Wolterink, teamleider, al tekst en uitleg over het bloeiende bedrijf gegeven met drie broederijen in Nederland en vier in Duitsland.

Bestemming
Scouting Groenlo gaat het bedrag van €1.000, - gebruiken voor het bouwen van een speeltoren op het prachtige terrein van Jongensstad. Die toren is al in aanbouw en naar verwachting zal de toren de komende zomer volop te gebruiken zijn.
Het dorpshuis in Harreveld gaat het geschonken bedrag gebruiken voor het vernieuwen van de geluidsinstallatie in het dorpshuis want dat is hard nodig om 'de huiskamer van Harreveld' optimaal te kunnen laten functioneren.
En de Kermisvereniging Eefsele gaat het bedrag gebruiken voor de aanschaf van 2 AED's, want eigenlijk is een dergelijke voorziening bij plotselinge hartproblemen in deze tijd noodzakelijk, zo werd gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant