Jeshian van Doorn, de jongen in het midden op de foto, komt optreden. Foto: PR Musicalfabriek Groenlo
Jeshian van Doorn, de jongen in het midden op de foto, komt optreden. Foto: PR Musicalfabriek Groenlo

Jonge acteur uit Bodyguard naar opening Musicalfabriek

Algemeen

GROENLO - Het nieuwe jaar kan voor de Musicalfabriek Groenlo niet beter beginnen door al aan het begin van het nieuwe jaar officieel te openen. "Eindelijk,"aldus een blije Anne Harbers-Wessels, initiator van het project dat direct al veel sympathie oogstte en zich in een grote belangstelling mocht verheugen. Op 11 januari opent de Musicalfabriek Groenlo officieel haar 'deuren.' Na twee jaar van voorbereidingen en noeste arbeid in 2017, is dan eindelijk het heuglijke moment aangebroken, waar met velen naar toe gewerkt is; de Musicalwereld naar Groenlo brengen. Een droom die werkelijkheid werd voor Anne. "We willen kinderen uit Groenlo en omgeving laten proeven van de magische musicalwereld. Zingen,dansen en acteren. Niet alleen in de grote steden, maar ook in Groenlo."

Door Henri Walterbos

Anne kreeg hulp aangeboden van enthousiaste mensen die zich afgelopen maanden bij haar aansloten. "Het team bestaat nu uit dertien personen, met ieder zijn eigen specialisatie, die achter de schermen druk bezig zijn alles te realiseren. Kinderen van 7 tot en met 18 jaar krijgen nu de mogelijkheid om in Groenlo, in de Mattelier, hun zang-, acteer- en dans talent te ontdekken." Een professioneel team, dat onder meer bestaat uit een acteerdocent, zangdocent, dansdocent en pedagogen gaan de deelnemende kinderen professioneel begeleiden. "Doelstelling is het beste uit de kinderen te halen en ze door te laten ontwikkelen op verschillende niveaus. Het samenwerken is een belangrijk onderdeel en de uiteindelijke climax is de uitvoering van een echte musicalproductie."

Bijzonder trots
Op 11 januari kan iedereen in de Mattelier in Groenlo een kijkje komen nemen wat de Musicalfabriek Groenlo nu eigenlijk inhoudt, hoe er gewerkt wordt. "Het gehele team zal deze avond aanwezig zijn", kijkt Anne vooruit. "We zijn bijzonder trots dat we de komst van enkele sterren uit de musicalwereld kunnen aankondigen. Bij de opening van de Musicalfabriek Groenlo komt Jeshian van Doorn, die met zijn 10 jaar al meespeelt in de Bodyguard en On your feet, optreden, evenals Sifra Geessink die komt zingen. Zij is onder meer bekend van The Voice en verschillende andere grote producties. Ook verzorgde zij een indrukwekkend optreden in de muziekkoepel in Groenlo, tijdens de opening van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Sifra volgde haar opleiding aan de Musicalschool in Londen. Verder verzorgen leden van Penta Dance Department enkele dansen. De avond wordt om 18.00 uur afgetrapt en rond 19.45 uur afgesloten. Iedereen is van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn. De entree is gratis."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids