Carnavalsavond de Noamatters zaterdag 13 januari

EEFSELE- De bekende carnavalsavond van de jongste carnavalsvereniging van Oost Gelre, de Noamatters uit Eefsele, wordt aanstaande zaterdag gehouden.

Door Kyra Broshuis

De vereniging is opgericht op 11 november 2012 en houdt sindsdien elk jaar een zeer druk bezochte feestavond. Afgelopen jaar hebben zich enkele bestuurswisselingen voorgedaan. Zo is Wieke klein Gebbink de nieuwe president en Sjoerd Wiegerinck de nieuwe vorst. Aukje klein Gebbink is benoemd tot voorzitter. De rest van het bestuur wordt gevormd door Joske Porskamp (ledenadministratie), Robert Nijland (hoofd Raad van Elf), Luuk Nijenhuis (penningmeester) en Noëlle Klein Gunnewiek (hoofd Hofdames). Roel Ottink, Thomas Elferink en Rick Elschot zijn nieuw binnen de Raad van Elf en de vereniging heeft Nicky Lubbers en Femke Navis als nieuwe Hofdames binnengehaald.

Nieuwe hoogheden
De carnavalisten uit Eefsele en omstreken zijn zaterdag van harte welkom in de residentie van de Noamatters, de Heujbarg bij Erve Kots. "Het programma start om 20.00 uur en het belooft weer een geweldige avond te worden", zo vertelt Eric Schuurmans namens de vereniging. "We hebben een prachtig programma vol buutgrappen van eigen bodem, volop muziek mét dj en natuurlijk de spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsen óf prinsessenpaar! Maar voordat de twee nieuwe hoogheden bekend worden gemaakt, nemen we natuurlijk eerst afscheid van onze huidige prins René (Molenveld) en zijn adjudant John (Klein Gunnewiek). Zij hebben op geweldige wijze over Eefsele geregeerd onder hun motto 'Wi'j Høkt vedan!'". Iedereen is zaterdag van harte welkom bij De Heujbarg bij Erve Kots. De entree is 5 euro en verkleden mag uiteraard.

Carnavalsagenda
Het overige carnavalsprogramma van de Noamatters ziet er als volgt uit: 21 januari Belhamels Beltrum, 28 januari Bacchus Eibergen/Holterhoek, 3 februari Vènesikken Vragender, 9 februari Eumkesbal Zieuwent, 10 februari feestmiddag residentie De Heujbarg Erve Kots, 11 februari De Maispotters Veur-Beltrum en optocht Groenlo en 12 februari De Jonge Nölepeters Lievelde en dweilen in de Grolse binnenstad.

Meer informatie is te vinden op www.eefsele.nl en op de facebooksite van De Noamatters.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten