'Moeiteloos met impact' bleek nog niet zo makkelijk

LICHTENVOORDE - De Groenlose schrijver Linda Commandeur is twee weken te gast geweest als Artist in Residence bij Stichting Lokalen te Lichtenvoorde. Deze periode heeft zij gebruikt om te werken aan het thema 'Moeiteloos met impact'.

Vele uren zijn opgegaan aan nadenken, discussiëren met de andere creatieve geesten en surfen op internet. Uiteindelijk heeft Linda besloten aan de slag te gaan met het tekenen van repeterende patronen. Deze afbeeldingen laten duidelijk zien wat Linda in de afgelopen twee weken heeft ervaren: door simpele, op zichzelf nietszeggende handelingen keer op keer te herhalen zonder een vooropgezet plan, ontstaat een nieuw geheel dat op de kijker impact heeft. Ogenschijnlijk lijken de afbeeldingen eenvoudig te maken, Linda heeft ontdekt dat dit vaak niet zo is.

De inzichten die Linda uit dit proces heeft gekregen, wil zij nu delen met anderen. Zij heeft haar ervaringen gebundeld in een boekje en presenteert dit op vrijdag 19 januari vanaf 18.00 uur bij Lokalen. Linda vertelt die avond over haar periode bij Lokalen en het proces rondom het thema 'Moeiteloos met impact'. Belangstellenden zijn welkom vanaf 17.30 uur aan de Frans Halsstraat 35 te Lichtenvoorde.
Artist in Residence is een initiatief binnen Stichting Lokalen. Het biedt beeldende kunstenaars, muzikanten, ontwerpers maar ook schrijvers een ruimte aan waarin zij een langere periode aan een eigen project kunnen werken. Loskomen van de privésituatie, nauw contact met andere creatievelingen en beschikbare tijd en ruimte geven de artiest weer nieuwe energie en inspiratie.


www.lokalen.info

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten