Omroep Gelderland interviewt in 2016 deelnemers aan de optocht voor de live-uitzending. Foto: Theo Huijskes
Omroep Gelderland interviewt in 2016 deelnemers aan de optocht voor de live-uitzending. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Carnavalsoptocht live bij Omroep Gelderland

Algemeen

Jubileumuitzending in het kader van het 55-jarig bestaan

Door Theo Huijskes

GROENLO - De carnavalsoptocht, die op zondag 11 februari a.s. door de binnenstad van Groenlo trekt, zal live worden uitgezonden door Omroep Gelderland. Het is dan de vijfde maal dat Omroep Gelderland voor een rechtstreekse tv-uitzending voor de carnavalsveste Groenlo kiest. "Niet om met de Grolse carnavalisten een eerste lustrumfeest te vieren, maar om een jubileumuitzending te maken in het kader van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Knunnekes", aldus een woordvoerder van Omroep Gelderland.

Het bestuur van De Knunnekes is zeer vereerd met het feit dat Omroep Gelderland andermaal Groenlo heeft uitverkoren voor een rechtstreekse reportage. "Wij zien het toch als een blijk van waardering voor hetgeen deze club in haar 55-jarig bestaan op carnavalsgebied voor de Groenlose gemeenschap heeft neergezet", aldus president Maarten Kooiker. Voor de nieuwbakken carnavalsleider kan de campagne 2017-2018 al niet meer stuk. "Wanneer ik terugblik op het Prinsenbal, met de onthulling van een door iedereen op handen gedragen prinsenpaar, het perfecte jubileumfeest in december en nu naar het verloop van maar liefst zes bijzonder succesvol verlopen pronkzittingen met meer dan 2.500 belangstellenden, dan is ondanks datgene wat er allemaal nog komen gaat, carnaval 2018 nu al geslaagd."

Goede contacten
Volgens Roy Oostendorp van De Knunnekes zijn het de goede contacten, die de doorslag gaven dat Omroep Gelderland weer voor Groenlo kiest. "Na reeds viermaal over de optocht geregistreerd en uitgezonden te hebben, is deze omroep inmiddels goed bekend met het carnavalsfeest in Groenlo. Op de Markt met uitzicht op het bordes van het stadhuis, samen het hoogtepunt van de stoet voor zowel deelnemers als kijkers, zullen ook deze keer de opnames worden gemaakt", aldus Oostendorp, die samen met Stef Reusen, Martin Geessinck en Maurice Piepers namens De Knunnekes de tv-uitzending voorbereidt en de contacten onderhoudt met de thuisbasis van de regionale omroep in Arnhem. "Onze goede samenwerking kent al een duur van tien jaar en is meer dan plezierig. Aan iedereen en alles merken wij dat alle medewerkers van de regionale omroep graag naar Groenlo komen. Voeg daarbij het gegeven dat de gemoedelijke sfeer, de locatie en de deelnemers voor een beeldverslag zorgen dat door de kijkers erg wordt gewaardeerd, en het plaatje is compleet."

Klokslag 14.00 uur
"Zeker omdat het om een live-uitzending gaat, is de onderlinge communicatie van wezenlijk belang", vertelt Maurice Piepers. "Daarom mag er ook geen sprake zijn van een vertraging en moet de optocht om klokslag 14.00 uur in beeld zijn, hetgeen betekent dat de stoet al om 13.30 uur vanaf het vertrekpunt in gang moet worden gezet. Dit zeker omdat het opstarten aan de parallelweg telkenmale vele logistieke zweetdruppels kost. En om niet alleen als televisiekijker, maar ook als bezoeker niet te lang in een lege straat te hoeven turen, is het zaak om de regie bijzonder strak in handen houden." Oostendorp en Piepers nemen hun verantwoordelijkheid in deze hoog op. "Zeker wanneer je als carnavalsveste Grolle uit tientallen optochten wordt gekozen, die allemaal op carnavalszondag plaatsvinden, dan dien je daar als carnavalsvereniging ook het een en ander tegenover te zetten. Dit los van het gegeven dat de uitverkiezing nog eens de kwaliteit van de optocht onderstreept, alsmede de in de binnenstad van Groenlo aanwezige entourage, sfeer en gezelligheid."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant