Van links naar rechts Paul Wallerbos, Maria van der Post, Job Tank, Aaf Tank, wethouder René Hoijtink en Willy Vaags bij de eerste elementen van de natuurspeelplek in Stadspark De Grolse Weiden. Foto: Kyra Broshuis
Van links naar rechts Paul Wallerbos, Maria van der Post, Job Tank, Aaf Tank, wethouder René Hoijtink en Willy Vaags bij de eerste elementen van de natuurspeelplek in Stadspark De Grolse Weiden. Foto: Kyra Broshuis

Natuurlijk spelen in Grolse Weiden

GROENLO - Het is een idee dat jaren geleden al ontstaan is, maar nu echt tot uitvoer komt. In stadspark De Grolse Weiden in Groenlo komt een natuurspeelplek waar kinderen kunnen spelen met zand, water en bomen. Afgelopen zaterdag was er een officieel momentje gepland voor de start van de inrichting van de plek.

Door Kyra Broshuis

Eén van de initiatiefnemers is Paul Wallerbos en hij is blij dat de speelplek nu eindelijk van de grond komt: "Dit is een idee vanuit de klankbordgroep van de Grolse Weiden waar verschillende partijen zitting in hebben. Eén van de initiatieven voor meer beleving in het park is de natuurspeelplek. Samen met Willie Vaags, Maria van der Post, Nicole Rouwmaat en Joske Elsinghorst en de kinderen van Pindakaas hebben we dit idee vormgegeven aan voorgelegd aan het college. Het plan is goedgekeurd en binnenkort gaat hier de schop in de grond."

Spelen met wat de natuur biedt
Willy Vaags, de Grolse boomkunstenaar, vindt de plek uitermate geschikt, zo vertelt hij. "Hier is echt ruimte voor een dergelijke natuurspeelplek. Ik ga altijd met de kleinkinderen naar het buitengebied van Winterswijk maar dat hoeft binnenkort niet meer. We hebben hier al een paar mooie grote stammen neergelegd en dit stuk biedt nog veel meer mogelijkheden. We hebben een fijne buur aan imker Marcel Lageschaar die hier ook wat wil doen voor de kinderen. Kinderen willen niets liever dan spelen met wat de natuur biedt." De drie kruinen die er nu liggen zijn afkomstig van de rotonde Lichtenvoorde-Vragender waar ze het veld moesten ruimen. Geri ten Bulte van Ten Bulte Rondhout heeft de kruinen naar deze plek gebracht. Iets verderop ligt een hele stapel hout. "Dat is afkomstig van Brouwersnös waar een nieuwe beschoeiing in de gracht komt. Die planken kunnen we mooi gebruiken voor verschillende bouwwerken."

Zorg voor de natuur
De natuurspeelplek is, net als de schaatsbaan, een mooie manier om het park levendig te houden, vertelt Wallerbos. "De gemeente heeft een potje om dit soort initiatieven te stimuleren. Zo kunnen we dit park verder uitbouwen maar uiteraard wel met behoud en zorg voor de natuur die er is." De werkzaamheden aan de natuurspeelplek moeten in mei afgerond zijn. Dan kunnen de kinderen naar hartenlust spelen met bomen, water en zand.

Reageer als eerste
Meer berichten